Yolun üzerinden aşmaya başlayan sular nedeniyle Karayolları Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren gerekli tedbirleri alarak, karayolunu ulaşıma kapattı. Söke ile Bağarası beldesi başta olmak üzere, Koçarlı ilçesi ile çevrede bulunan köylerle ulaşım kesildi.
Karayolu"nun trafiğe kapanmasından sonra Söke-Bağarası Karayolu"na İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Karayolları Bölge Müdürü Süleyman Aksoy, DSİ yetkilileri, Söke Ovası Sulamam Birliği Müdürü Ömer Yıldız, AKP İl Genel Meclis Üyesi Akif Pala ve çevre köylerin muhtarları incelemelerde bulundu.
Geçici olarak günlük tedbir olarak yolun trafiğe kapatıldığını ve birkaç gün su seviyesi düşene kadar yolun trafiğe kapalı kalacağını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “vatandaşlarımızdan bir süre alternatif yolları kullanmalarını istiyoruz. Son Yağışlar yoğun şekilde oldu. Menderes Nehri taşkını ile meydana gelen sıkıntıların kalıcı çözümü Çine Barajı. Çine Barajı"nın bitirilmesini temenni ediyoruz. İnşallah barajların bitmesi ile taşkınlar olmayacaktır. Bölgenin en büyük ve verimli ovası olan Söke Ovası"nın korunması için barajların tamamlanması şart. Su seviyesinin düşmekte olduğu belirtiliyor ama yağışların süreceğini de meteorolojiden öğrenmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın taşkın olan alanlara girmemelerini istiyoruz” dedi
Yerleşim yerleri tehdit altında olmadığını söyleyen İlçe Kaymakamı Demirhan; “Burunköy"ün bir kısmında bir korku vardı ancak ciddi bir sıkıntı şu an için yok. Vatandaşlarımızın özellikle duyarlı olmasını istiyoruz. Taşkında tarlaları zarar gören çiftçilere geçmiş olsun. Zarar tespitleri de kısa sürede yapılacak” diye konuştu.
Daha önce 8.5 kilometre turizm yolu kapsamında Söke-Bağarası Karayolu"nda çalışmalar yapıldığını söyleyen Karayolları Bölge Müdürü Süleyman Aysoy; “Bu çalışmalar kapsamında köprülerde ele alındı. Çalışmalar devam edecek. Toplulaştırma ile ilgili çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Türkiye"nin her yerinde olağan üstü bir yağış durum var. Karayolları açısından yapılarımızı yıkacak bir durum yok. Bağarası karayolu gibi görülen olumsuzlukları aşmak için gerekli tedbirleri de alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Söke Bağarası Karayolu"nun 50 senedir koptuğunu söyleyen AKP İl Genel Meclis Üyesi Akif Pala ise, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda yapılan küng ve duvar çalışmaları ile bunun önüne geçildi. Çine Barajı çalışmalarının tamamlanmasından sonra Menderes Nehri"nin ıslahı da çok önemli. Aydın"a kadar tamamlanan ıslah çalışmalarının Söke bölgesine de yapılmasından sonra taşkınların yaşanmayacağını sanıyorum”
Bu arada Sökeli vatandaşların Pazar günü ve havanın güzel olmasını değerlendirerek çoluk çocuk taşkın bölgesine gelip, meraklı gözlerle meydana gelen doğa olayını izlemeleri dikkat çekti.