Büyük Menderes Nehri’nden kanoyla ilk ve tek yolculuğu yapan İngiliz gazeteci Jeremy Seal, anı ve izlenimlerini “Meander (Menderes )” adlı gezi ve seyahat kitabını yayınladı.

Geçtiğimiz 2008 yılı Mayıs ayında tek başına Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde doğan Büyük Menderes Nehrin’den kano ile maceralı ve bir o kadarda tehlikeli yolculuğa çıkan İngiliz seyahat yazarı Jeremy Seal, 5 haftalık nehir yolculuğunun ardından Büyük Menderes Nehri’nin Ege Deniz’ine döküldüğü Didim Dalyan’a ulaşmıştı.

Yazar Seal'ın Büyük Menderes Nehri’nde yaptığı bu yolculuk, geçtiğimiz Haziran ayında İngiltere ve Amerika'da kitap olarak satışa sunuldu.

AYDIN’A UĞRAMIŞTI

Konoyla Büyük Menderes Nehri macerası sırasında Aydın’a da uğrayan Jermey Seal, kitabında uzun Menderes yolculuğunu ve çevresindeki tarihi yerleri de kaleme alarak Aydın’ı ve komşu iller ile ilçeleri akıcı bir dille anlatmış.

2008’deki Menderes yolculuğunun ardından 2009 ve 2010 yıllarında tekrar Aydın’a gelen Jeremy Seal, Tralleis ve Nyssa gibi antik kentlerle, Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği Malgaç Baskını, Yörük Ali Efe Müzesi’nde de incelemelerde bulunmuştu.

İlk kitabında kendisine Aydın’da gösterilen misafirperverlik ve rehberliğine teşekkür eden Jeremy Seal, ikinci kitabının çalışmalarına tekrar başlamak üzere gelecek yıl yeniden Aydın’a geleceğini belirtti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png