Saatler süren arama çalışmalarına rağmen 2 çocuk babası talihsiz kuryeye ulaşılamadı. Aydın Muğla ve İzmir"den gelen ekiplerini kuryeyi bulmak için arama çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
Bilindiği gibi bir firmada kuryelik yapan Mustafa Ali Kara 2 haftadır devam eden yağışlardan sonra Menderes Nehri"nin taşması nedeniyle Söke-Bağarası yolu trafiğe kapanınca, karşı köylere geçmek için Özbaşı-Çalıköy yolunu kullanmak istemiş, bu yolun da kapalı olduğundan haberi olmayan kurye Mustafa Ali Kara taşan Büyük Menderes Nehri"nin akıntısına kapılıp kaybolmuştu.
Çevreden gelen vatandaşlar tarafından motosiklet sudan çıkarılırken; köylüler kendi imkanlarını kullanarak sandal ile arama yaptı. Ancak sonuç alınamadı. İlçe Jandarma ekipleri ve Söke Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından el konulan olayda talihsiz kuryenin kaskı ve kurye çantası akıntıya kapıldığı noktadan yüz metre uzaklıkta kıyıda bulundu.
Daha sonra Aydın Valiliği Arama Kurtarma ekipleri ve Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Marmaris Deniz Polisi dalgıçları gün boyu talihsiz gencin cesedi aradılar. Ancak sonuç alamadılar.
Son günlerdeki yağışlarında etkisiyle son çeyrek yüzyılın en büyük su baskının yaşandığı Söke Ovası"nda binlerce dönüm tarım arazi su altında kalarak suni göl oluşturdu. Talihsiz gencin cesedini arama çalışmalarını takip eden babası Ahmet Kara ve kardeşi Durmuş Ali Kara oğullarının görev adamı olduğunu söyleyerek; “Aldığı görevin sorumluluğunda biriydi, taşkına rağmen kurye zarflarını adreslerine götürmek için riski göze aldığını düşünüyoruz” şeklinde konuşurken cesedin bir an önce bulunması temennisinde bulundular.
Sular altında kalan Söke Ovası"nda Mustafa Ali Kara"nın cesedine ulaşmak için çalışmalar sürüyor.