Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na Hüsamettin Cindoruk'un seçilmesine tepki gösteren İstanbul eski milletvekillerinden Aydın Menderes'in yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla partiden istifa etmesi bekleniyor.
Olağanüstü genel kurul öncesi düzenlediği basın toplantısında Süleyman Soylu'yu desteklediğini açıklayan ve delegelere çağrıda bulunan Menderes, Hüsamettin Cindoruk'a verilecek her oyun DP ve Adnan Menderes'in hatırasına saygısızlık, darbeciliğe, Ergenekonculuğa, siyasete iki yüzlülüğe verilmiş bir oy anlamına geleceğini söylemişti.
Yol yakınken Cindoruk'un adaylıktan vazgeçmesini isteyen Menderes, 'Turpun büyüğü heybede' diyerek Cindoruk'a bir açık kapı bıraktığını ifade etmişti.
"Fiili fanilerin siyasetle ilgili merak ve ihtiraslarının ülkemize ne kadar zarar verdiğini aziz milletimiz biliyor. Cindoruk, rahmetli Hasan Polatkan'ın vekiliydi. Şimdi ben soruyorum; Polatkan'ın anıt mezarı İstanbul'da, adresini biliyor mu acaba? Bu şahıslar merhum Menderes'in Bayar'ın hatıraları üzerine ne yapmışlar? Sadece istismar. 16 Mayıs'ta DP ve Menderes istismarı bitecektir. Bu partinin yakasını bıraksın." diyen Menderes, Yılmaz ve Cindoruk bir araya gelirse Genel Başkanlığını ise Sabih Kanadoğlu'nun yapacağını belirtmişti.
Seçim sonucunda Cindoruk'un genel başkan seçilmesi, Menderes'i yeni bir hamle yapmaya itti. Yarın saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek olan Menderes'in, Cindoruk hakkında yeni açıklamalar yapması bekleniyor.
Öte yandan, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ile bugün bir araya gelen Hüsamettin Cindoruk, "Sevgili Anavatanlı kardeşlerimizle geçmişte siyasi karşıtlığımız olsa bile, temelde fikir birliğimizin olduğunu bilerek, çok özen gösteriyorum. Bu birlikteliğin ortaya çıkmasını istiyorum. Geçmişte bu olabilirdi, olmak üzereydi, engeller çıktı, olmadı. Bu sefer engel tanımayacağız. Bu birleşmeyi, tarihi Demokrat Parti etrafında toplayacağız. Çünkü Anavatan Partisi, Demokrat Parti'dir." açıklamasını yapmıştı.