Aydın"ın Koçarlı ilçesinde Çevre ve Orman Bakanlığı ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle 2009 yılı sonlarında çalışmalarına başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında hizmete açılan Adnan Menderes Kent Ormanı ilk kez Menderes"i anma etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Ölümlerinin 49"uncu yıl dönümünde "Menderes" adını taşıyan kent ormanının zirvesinde 1960 askeri darbesiyle idam edilen dönemin başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan için mevlit okutularak, lokma dağıtıldı.
Etkinliğe Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Aydın Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz, Menderes"in köyü olan Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, merhum Menderes"in köylüleri ve yüzlerce Koçarlı sakini ile davetliler katıldı.
Etkinlikte konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, demokrasi şehidi merhum Adnan Menderes için bundan sonra her yıl ölüm yıl dönümünde kendi adını taşıyan "Adnan Menderes Kent Ormanı"nda etkinlik düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Aydın topraklarında büyüyen, bütün memleketi hizmetleriyle dolduran, dallarıyla koskoca ülkeyi kucaklayan Menderes"i bundan 49 yıl önce kaybettik. Merhum Başbakanımız, hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğu, çok sevdiği milletinin bağrında, gönlünde yaşamaya devam ediyor. Artık O"nu geri getiremeyiz. Ancak, millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan yeni Mendereslere sahip çıkabiliriz. Menderes; toprağı, ekini, toprağın suya hasretini, ekinin suya ihtiyacını herkesten daha iyi bilen çiftçi çocuğuydu. Bizde Çevre ve Orman Bakanlığı olarak Menderes ismini "Adnan Menderes Kent Ormanı" ve "Adnan Menderes Çine Barajı"na vererek ölümsüzleştiriyoruz” dedi.
Adnan Menderes sevgisinin Türkiye'de hiçbir zaman için unutulmayacağını ve Çakırbeyli'ye gelen herkesin Menderes'ten hatıralar aradığını belirten Muhtar Mehmet Demir de, “Biz hem gelecek nesillere Menderes sevgisini aşılamak hem de köyümüze gelen misafirlerin gözlerinin aradığı Adnan Menderes hatıralarını yaşatmak için elde ettiğimiz fotoğrafları köy konağımıza taşımak istedik. Merhum Başbakanımız Adnan Menderes'in Aydın'ı ziyaret ettiği 1956 yılında Aydınlı eski bakanlarımızdan İsmet Sezgin Aydın Belediye Başkanı'ydı. Belediye önünde başbakanımızı bandoyla karşılamışlar. O yıllardan kalan fotoğrafları büyütüp, çerçeveletip köy konağımızın girişine astık. Adeta mini bir fotoğraf galerisi oluşturduk. Amacımız Adnan Menderes'i ileriki nesillere tanıtmak. Merhum başbakanımızın hangi fotoğrafına bakarsanız bakın hep gülümserken görürüz. Menderes sevgisi bizim kalplerimize kazılıdır. Yine başbakanımızın çocukları, torunları ve aile eşrafına ait fotoğrafları da anı olarak çerçevelettik” diye konuştu.
Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından Adnan Menderes ve birlikte idam edildikleri arkadaşları için mevlit okutularak dua edildi. Etkinliğin sonunda katılımcılara lokma ikram edildi.