AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem,"Sendikalar halkın nabzını tutarak, siyasete halkın beklentileri doğrultusunda yön veren kurumlardır" dedi.
Erdem, Büro Memur-Sen Aydın Şubesi'nin 2. Olağan Kongresi'nde, sendikaların örgütlü toplumsal yapının olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, sendikaların demokrasinin de bir gereği olduğunu söyledi.
Toplumun sorunlarını en yakından bilen kurumların başında sendikaların geldiğini kaydeden Erdem,"Siyaset sadece siyasetçilerle yapılmaz. Siyasetçilere dolayısıyla da siyasete yön veren halkın kendisidir. Sendikalar halkın nabzını tutarak, siyasete halkın beklentileri doğrultusunda yön veren kurumlardır." diye konuştu.
Büro Memur-Sen Aydın Şubesi Başkanı Kamil Pehlivan da Büro Memur-sen Aydın Şubesi'nin kurumsallaşma çalışmalarını tamamladığı belirterek, sendikanın kişilere endeksli olmadığını, yönetiminin değişmesi halinde bile hizmetin kesintisiz devam edeceğini söyledi.
Şubelerinin başarısının, yöneticilerin ve üyelerin özverili çalışmasından kaynaklandığını ifade eden Pehlivan,"Artık bugün hizmetin daha iyi olması gerektiğini öğrendiğimizi, yaşanan bir çok olaydan tecrübe aldığımızı düşünüyorum. Başarılı bir dönem daha hizmet etmek için oylarınızı istiyorum" dedi.
Kongrede Kamil Pehlivan ve Belkız Başer'in başkanlığa aday olduğu öğrenildi.