Erdoğan, memurların yarın, grev hakkı istemiyle iş bırakma eylemi yapacağının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Hukuk devleti içerisinde memurların da, işçilerin de hukuki haklarını rahatlıkla kullanabilir. Ama yasal olmayan bir hak herhalde olamaz. Yapılacak olan iş de yasal bir iş değildir. O zamanda tabii neticesine katlanırlar. Ancak bunu söylemek durumumdayım. Biz her şeyi masada konuşarak, görüşerek halletmek durumundayız. Masada konuşulan, görüşülen neyse biz de hükümet olarak bu adımları atarız.”

Griple ilgili neticeler endişelerin altında

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile dünkü görüşmelerinde daha çok ilaç sanayi ve eczacılarla ilgili konular ele aldıklarını belirten Başbakan “Griple ilgili son neticeler aslında endişelerin daha altında bir netice ortaya çıkmış durumda. Fakat çalışmalar kontrol altında, sıkı bir denetimle gidiyor. "Bu konuda endişe daha da minimize olmuş vaziyette" deniliyor. Tedbirler tabii ki devam edecektir. Okullarla, kamu kurumlarıyla ilgili tedbirler bugüne kadar nasıl alındıysa bundan sonra da herkes görevini yerine getirmek suretiyle bu tedbir sürecini işletecektir” dedi.

İngiltere"den AB Başkanı güvencesi

AB Başkanı seçilen Belçika Başbakanı Herman Van Rompuy"un Türkiye karşıtı görüşlerinin yarattığı endişeyle ilgili de Erdoğan, Van Rompuy"un daha önce farklı bir konumda bulunduğunu belirterek “Bunu hatta kendisi de açıkladı. "Burada AB"nin bu noktadaki ilkeleri neyse ben o ilkeler doğrultusunda hareket etmek durumundayım" dedi” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile dün yaptığı telefon konuşmasında da Brown"un bu konuda “Türkiye ile ilgili gerek bizim bakışımız gerek Başkan"ın bakışı aynı istikamette olacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın” dediğini iletti./vatan