Birçok memurun işyerinde yemek yemediği halde ücretin maaşlarından kesildiğini ifade eden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Kamu çalışanları arasındaki yemek konusundaki adaletsizliği önlemek için kamu işçilerinde olduğu gibi memurlara da yemek yerine ücretinin verilmesi gerekir." dedi.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile 15 Ocak'tan sonra memurun yemek ücretine yaptığı katkıya ortalama yüzde 7 zam yapıldığına işaret eden DES Başkanı Avcı, kamudaki 'Yemek Bedeli Ödeneği' politikasının memurlar arasında büyük bir ayrımcılık yaşanmasına neden olduğunu ileri sürdü. Avcı, aynı yemeği yiyen memurlar arasında farklı katkı payları belirlenerek, çalışanlar arasında mevki ve kıdem farkına göre farklı oranlarda yemek bedeli ödediğini ve bu sistemin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Avcı, Maliye Bakanlığı'nın genelgeleriyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine günlük yemek bedeli tahsis edilmişken yemek yemeyen memurlara bütçeyle tahsis olunan yemek bedellerinin ödenmediğini de kaydederek, "Adaletsizlik bununla da kalmıyor. Aynı zamanda birçok kamu kuruluşunda devletin vermiş olduğu katkı payları hariç olmak üzere ekstradan 50 ila 150 TL civarlarında yemek ücreti alınmasına devam ediliyor." diye konuştu 

sabah.com