Yazgan, Öğretmenevinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, sendikalarının üye sayısında 17 binden 33 bine ulaştığını vurguladı.
 
Sendikalarının büro hizmet kolunda yetkiyi alma sinyallerini üye sayısındaki artışla verdiğini ifade eden Yazgan, 2012 Mayıs ayında 50 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
 
Büro Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonunun Türkiye'de demokrasinin ve insan haklarının teminatı olduğunu kaydeden Yazgan, Anayasa'da yapılan değişiklikle kamu görevlilerine toplu görüşme hakkının tanındığını hatırlattı. Yazgan, şunları kaydetti:
 
''Bu kamu çalışanları açısından önemli. Düne kadar kamu çalışanları olarak masanın kenarında otururken bugün artık hükümetin karşısında, masanın karşısında olacağız. Parlamentonun açılmasıyla birlikte bir an evvel yasal düzenlemeler yapılmalı ve toplu sözleşme yasası tam olarak çıkarılmalı, uzlaşma kurulunun yapısı şekillendirilmeli ve bir an önce 2012 yılının zam artışlarının görüşüleceği toplu sözleşme gerçekleştirilmelidir. Kamu çalışanları bunu beklemektedir.''
 
AA