Söke Belediyesi"nde görev yapan ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası"na (TÜM-BEL-SEN ) bağlı memurlar toplu sözleşme için toplandı.
Söke Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen sendika toplantısında başta TÜM-BEL-SEN Söke Başkanı Muğdat Aydemir başta olmak üzere, Sendika Aydın il başkanı Münir Ali Koç bulundu.
Referandum ile gündeme gelen ve yasalaşma yolunda olan memurların toplu sözleşme süreci ile ilgili olarak harekete geçen Söke TÜM-BEL-SEN; toplu sözleşme taleplerini gündeme taşıdı. Söke Belediyesi yönetiminin yasal dayanak olmadığı için daha önce kabul etmediği toplu sözleşme konusunu; yasalaşma sürecinde olduğu için yeniden gündeme getiren TÜM-BEL-SEN Söke Şubesi önümüzdeki süreçte Belediye yönetimi ile yeniden görüşmeyi hedefliyor.
Türkiye"de belediye çalışanlarının yüzde 85"inin toplu sözleşme yaptığını bunların ağırlıklı olarak Ak Partili Belediyeler olduğunu ifade eden TÜM-BEL-SEN Söke Şubesi Başkanı Muğdat Aydemir; “Muhalif Belediyelerin yasal düzenlemeler yapılmadan toplu sözleşmeye yanaşmamalarını doğal karşılıyoruz. Söke"de de bugüne kadar böyle bir süreç yaşandı. Ancak hükümetin son dönemde gündeme getirdiği ve yasalaştıracağını söylediği toplu sözleşme konusunda adımların atılmasını bekliyoruz. Bu nedenle sendika üyelerimizle fikir alış verişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde Söke Belediyesi"nde sendikalı olan 101 kişinin toplu sözleşmeleri için gerekli girişimleri başlatacağız. Tüm Türkiye"deki belediye çalışanlarının eşit haklara sahip olması en büyük dileğimiz” diye konuştu.