Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında görevli aynı sınıftaki memurlar, karşılıklı olarak yer değiştirme şeklinde atanmalarını isteyebilecekler.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ''atamalarda göz önünde bulundurulacak konuları'' düzenleyen yönetmeliğin 9. maddesine, ''Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirin uygun bulmasına bağlıdır'' bendi eklendi.

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde değişiklik

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, uzman erbaş olarak alınanların terfi, sözleşme uzatması, feshi, ilişik kesme ve özlük haklarına ilişkin işlemleri, bağlı oldukları Sahil Güvenlik Ana Ast komutanları, tugay, bağımsız tugay, tümen, jandarma bölge (ve eşidi) komutanları, eşidi eğitim merkezi komutanlıkları ve kurum amirlerince; kolordu ve ordu (ve eşidi) doğrudan bağlı birlikleri ile eşidi kurum amirliklerinde kurmay başkanlarınca; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na doğrudan bağlı birliklerinde personel başkanlarınca veya yetki verilen komutanlıklarca; Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahında ise Sahil Güvenlik Kurmay Başkanınca yapılacak.

İşlemleri tamamlanan uzman erbaşların sözleşmelerinin uzatılması, bağlı oldukları komutanlıklarca tasdik edilerek, ilgili kuvvet komutanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilecek.

Sözleşmelerinin uzatılması tasdik edilenler, yeni bir taahhütname imzalayarak görevlerine devam edecek. Uzman çavuş ve uzman onbaşıların sözleşmeleri 45 yaşına girdikleri yıla kadar uzatılabilecek.