Toplu sözleşme kanun hükmünde olduğu için anlaşılan konular, yeni bir onaya gerek olmadan doğrudan yürürlüğe girecek. 29 Mayıs'ta Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vereceği zam kararıyla birlikte anlaşılan hükümler, yayımlanmak üzere Resmî Gazete'ye gönderilecek. Memurların masada elde ettiği ve kesinlik kazanan en önemli hususlardan biri, 6 aydır bekledikleri zam için gecikme farkı verilmesi oldu. Buna göre memurlara 'geç ödeme farkı' adı altında, yıllık yüzde 9 gecikme faizi üzerinden hesaplanmak üzere 2,5 aylık gecikme farkı ödenecek. Bu ödeme, 15 Haziran'da zamlı maaş ve 6 aylık zam fark ile birlikte yapılacak.
Anlaşılan maddelere göre en fazla kazanım elde eden grubun başında öğretmenler geliyor. Öğretmenlerin yılda 1 kere aldıkları ve 600 lira olan eğitime hazırlık ödeneği 700 liraya çıkarıldı. Hükümetin kabul ettiği bir başka madde ise eğitim öğretime kar tatili ve benzeri sebeplerle ara verilmesi durumunda ders görevini yerine getiremeyen öğretmenler bu sürelerdeki ek ders ücreti verilmesi oldu. Bir başka kazanım ise İlksan'a üyeliğin gönüllü hale getirilmesi oldu. Yine memurlara emekli olurken ödenen ve 801 lira olan emeklilik ödeneği 901 liraya yükseltildi. Anlaşmaya varılan maddelerle 4/C'lilere 1 ay daha çalışma imkânı getirildi. Yeni dönemde 11 ay 28 gün çalışacaklar. Böylece yılda 11 maaş yerine 12 maaş alabilecekler. En önemli kazanımlarından biri de sözleşmeli ve kadrolu personel arasındaki yemek adaletsizliğinin giderilmesi oldu. Varılan mutabakatla sözleşmeli personele de yemek verilecek.
Belediye iş kolunda varılan anlaşma ile daha önce 330 lira olan ve yılda iki kere verilen ikramiye 397 liraya çıkarıldı. Buna göre belediye çalışanı memurlar, yılda 660 lira yerine 794 lira alacaklar.