Bugün açıklanan oranla birlikte enflasyon artışı, hükümetin memur ve emekliye verdiği yıllık artışı geçmiş oldu. Böylece Aralık ayı enflasyonu sıfır bile çıksa, memur ve emekliye yaklaşık yüzde 1.7 oranında enflasyon zammı verilecek.
 
2011 yılı için yüzde 4+4 oranında maaş artışı öngörülen memur ve emeklilerinin, fark alabilmeleri için TÜFE’nin yüzde 8.16’nın üzerine çıkması gerekiyordu. Kasım enflasyonunda ortaya çıkan yüzde 1.73’lük artışla birlikte 11 aylık tüketici fiyat endeksi, 9.82’ye ulaştı. 
 
ENLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
Böylece Aralık ayı enflasyonu yüzde sıfır bile çıksa, memur ve emekliler kendilerine verilen zammın üzerinde gerçekleşen enflasyon dolayısıyla yaklaşık 1.7’lik ek zam alacak. Ancak enflasyondaki yükselişin Aralık ayında da devam etmesi bekleniyor. 
 
Ana harcama gruplarına bakıldığında Kasım ayında yüzde 5.59 ile giyim ve ayakkabıda olduğu görüldü. Bunu 3.69 ile alkollü içecekler ve tütün ürünleri izledi. Merkez Bankası’nın enflasyonu daha da yükselteceği uyarısıyla sigaradaki vergi artışının geri alınmasının ne kadar isabetli olduğu da görülmüş oldu.