Bunun üzerine vakfa başvuran memurlara, 150"şer lira yardım yapıldı.

Yozgat"ın Sorgun İlçesi Esenli Belde Belediyesinde çalışan 657 sayılı devlet memurları bir yıldır maaş alamayınca Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanlığı"na şikayet maili gönderdiler. Bunun üzerine konu Yozgat Valiliği"ne intikal etti. Valilik, belediyede çalışan memurlara, fakir fukaraya yardım yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na başvurmalarını isteyen bir yazı gönderdi.

2 bin 300 lira borç; 150 lira yardım!

İtfaiye eri devlet memuru İsmail Ataman bu yazı üzerine, durumunu anlatan bir dilekçeyle vakfa başvurdu. Başvurusunda ikisi okuyan üç çocuğu bulunduğunu; babaları ölen iki torunuyla birlikte 5 çocuğun geçimini üstlendiğini vurguladı. Bir yıldır maaş alamadığı için ödeyemediği kredi borcundan, eşya taksitlerinden, bakkala olan borcundan, kömür ihtiyacından söz etti. 2 bin 300 liralık ihtiyacı olduğunu yazdı.

Bu dilekçeye rağmen vakfa başvuran memurlara bir kereye mahsus olmak üzere 150"şer lira yardım yapıldı. Memurlar aylık 1000 ile 1300 lira arasında değişen maaşlarını, yaklaşık bir yıldır alamadıkları için büyük sıkıntı yaşıyor.

Kurbanı geri aldılar!

Bem-Bir-Sen Başkanı Mürsel Turbay, Esenli"de maaşını alamayan memurlardan bir başkasının ise Kurban bayramında kesmek için aldığı kurbanın son anda elinden alındığını anlattı. Turbay, “Adam kurban kesme hazırlıkları yaparken satıcı gelip, sen bunu ödeyemezsin, diyerek geri almış” dedi.

500 belediyede aynı sorun!

Turbay, Türkiye genelinde yaklaşık 500 belediyede çalışan 2 bin 500 devlet memurunun maaş alamadığını söyledi. Turbay, sıkıntının büyük bölümünün adrese dayalı nüfus sayımından kaynaklandığını belirterek, sayım sonrası gerçek nüfusun ortaya çıkmasıyla belediye gelirlerinin yüzde 50 oranında azaldığına dikkat çekti.

Memur ve işçisine maaş ödeyemeyen belediyelerin büyük bölümünü nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin oluşturduğunu belirtti. Bu belediyelerin İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu"daki belde belediyeleri olduğunu ifade eden Turbay, sorunun çözümü için belediyelerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bir başka çözüm olarak da bu memurların başka kurumlara kaydırılmasını önerdi.

Atalay"ın memleketinde de ödenmiyor!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın memleketi Kırıkkale"nin Keskin ilçesinde de belediye başkanının çalışanların maaşlarını ödemediğini belirten Turbay, sendika olarak konuyu yargıya taşıdıklarını açıkladı. / hürriyet