Bakanlar Kurulu, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren yeni düzenleme uyarınca, yiyecek yardımından yararlanacak personelden Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personel (sözleşmeliler dahil), il sağlık müdürlüklerinin yemek servislerinden ya da il sağlık müdürlüklerince belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanacak. 
 
Söz konusu personel, il sağlık müdürlüklerince belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden aynı şekilde faydalanacak. Personelden hizmetin kesintisiz olması nedeniyle görev yerinden ayrılamayacak durumda bulunanlara ise kumanya verilecek. 
 
Buna ilişkin usul ve esasları da Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Yönetmelikte yapılan bir başka düzenlemeye göre de yiyecek yardımından yararlanacak personelden ilgili mevzuatı uyarınca diğer kamu idarelerinde geçici olarak görevlendirilenler, geçici görevli bulundukları kamu idarelerinin yemek servislerinin bulunması halinde, buradan emsali personel gibi yararlanacak. Bu kapsamda bulunan personel için ilgili idareler arasında herhangi bir hesaplaşma yapılmayacak. (AA)