Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son bir yılda sendikal anlamda büyük kazanımlar elde edildiğini ifade ederek,bu yılki toplu görüşmelerin toplu sözleşme tadında geçtiğini söyledi. Gündoğdu, “Toplu görüşmelerde son 9 yılın en iyi kazanımlarını elde ettik” dedi.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu TEDAŞ Sosyal Tesisleri"nde toplandı. Toplantıda, toplu sözleşme yasasıyla ilgili ikincil mevzuat çalışmaları ve bu yılki toplu görüşme sonuçları da değerlendirildi. Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son bir yılda sendikal anlamda büyük kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

-“9 YILIN EN İYİ KAZANIMLARINI ELDE ETTİK”-

Bu yılki toplu görüşmelerin toplu sözleşme tadında geçtiğini ifade eden Gündoğdu, “Toplu sözleşme bizim için çok önemliydi. İlk olarak pakette yer almasını sağladık. Sonra da hep beraber el ele vererek yoğun bir çalışma içine girerek Anayasa Değişikliği Paketi"ne referandumda "evet" çıkmasına katkı sunduk. Toplu görüşmelerde de son 9 yılın en iyi kazanımlarını elde ettik” diye konuştu.

Toplu sözleşmeye giden yolun ilk adımının Abant"ta Devlet Bakanlığı"nın organizasyonunda atıldığını söyleyen Gündoğdu, daha sonra Memur-Sen tarafından Abant"ta gerçekleştirilen ikincil mevzuat çalıştayı ile, toplu sözleşmeye esas teşkil edecek çalışmanın önemine dikkat çekti.
Gündoğdu, referandum sürecinde gösterilen yoğun çaba için Memur-Sen"e bağlı sendikaların genel merkez yöneticilerine teşekkür ederek, diğer kamu sendikalarının tutumlarının ibret verici olduğunu dile getirdi. Toplu görüşme sürecinde, önemli bir başarıya imza attıklarını da vurgulayan Gündoğdu, “Yeni bir döneme giriyoruz. Son dokuz yılın en iyi sonuçlarını elde ettik. Diğer kamu sendikalarının biri masaya oturmazken, biri de toplam taleplerinden daha fazlasını Memur-Sen hükümetten almış iken, masadan kaçmıştır. Kamu çalışanları kimin kamu çalışanlarının haklarını savunduğunu, kimin savunur gibi yaptığını ibretle izlemektedir” dedi.