Aydın merkez İstasyon Meydanı"nda toplanan Memur-Sen Aydın İl Temsilciliğine bağlı sendikaların başkanları ve sendika üyeleri, bugün aynı anda Türkiye'nin 81 ilinde yapılan eyleme destek verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşmeleri devam eden 2010 Bütçe Kanunu Tasarısı'nın mevcut hükümlerinin gelir ve gider tahminleri ile başta kamu görevlileri olmak üzere dar ve sabit gelirlilerin beklentilerine oldukça uzak olduğunu belirten Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, “2008'de hissedilmeye başlanan, 2009 yılında makro ve mikro ekonomik verilerin bütününde etkileri daha fazla görülen ekonomik kriz gerekçesiyle, gerek anılan yılların bütçe kanunlarında, gerekse bütçe dışı argümanlarla sermaye sektörüne 54 milyar TL aktarılmıştır. 120 sayfalık 2009 yılı toplu görüşme taleplerinin netice bölümünde '2010 yılında toplu sözleşme imzalamak istek ve kararlılığındayız' diyerek önceliğimizi ortaya koyduk. Bugün de bu hedef ve kararlılığımızdan milim şaşmaz değiliz. Kararlılığımız artarak devam etmektedir. Ancak iktidar partisi, uluslararası sözleşmeleri dayanak göstererek, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı tanımak yerine, Avrupa sosyal şartının 5. ve 6. maddelerine koyduğu çekincelere dayanarak bu hakkı vermekten kaçınmaktadır” dedi.

Bu çekinceyi kaldıracak olanın iktidarın kendisi olduğunu kaydeden Alkoç, “Memur-Sen olarak söz konusu çekinceler kaldırılmadan da İLO'nin 51, 98 ve 151 sayılı sözleşmelerine dayanarak kamu görevlilelerine toplu sözleşme ve grev hakkının verilebileceğine inanıyoruz. Hükümet Avrupa sosyal şartının 5 ve 6. maddesine konan çekincenin kaldırılmasının şart olduğunda ısrarcı ise o zaman bu çekinceyi derhal kaldırsın ve kamu görevlilerinin özlemle beklediği toplu sözleşme ve grev hakkını vererek memur açılımını başlatsın. Bu açılımı kamu görevlilerinin siyaset yasağını kaldırarak sürdürsünler. Aksi takdirde toplu sözleşme ve grev hakkımızı alıncaya kadar eylemlerimizi sürdüreceğimizi ve 2010 yılı toplu sözleşme masasına oturmayacağımızı deklare ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılan sendika üyeleri ellerindeki "Adalet nerdesin memura bir uğra”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz”, “Memur burada hükümet nerede”, “Eşit işe eşit ücret” şeklinde yazılı pankartlarla slogan attı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylemin ardından, gösteriye katılan sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.