Sosyal paylaşım sitelerinde ve sanal ortamda örgütlenen mezunlar seslerini duyurmak için son çare olarak gazetelere ilan verdiler.

Geçtiğimiz dönemde yapılan üç merkezi yerleştirmede bazı kurumların Genel İdari Hizmetler (GİH) sınıfı memur alımlarında, GİH ve büro memurluklarıyla ilgisi olmayan bazı bölümlerden alım yapmasından şikayetçi olan mezunlar verdikleri gazete ilanıyla hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar.

2. kez hükümete mektup yazan mezunlar, yeni dönemde yapılacak sınavlarla ilgili taleplerini ve beklentilerini ilettiler.

Sayılarının şu an 300 bin civarında olduğunu belirterek, daha fazla mağdur üretmemek için yapılması gerekenleri sıralayan mezunlar şunları kaydetti:

"Bu mağduriyetin giderilmesi için 2012 Haziran ayında 2010 lisans puanıyla son kez yapılacak olan KPSS-B grubu memur alımında İİBF mezunlarına 15 bin kadro verilmesini talep etmekteyiz. Ayrıca söz konusu yerleştirmelerde SGK, PTT, GÜMRÜK, İŞKUR, TAPU, İÇİŞLERİ, KİTLER, BELEDİYELER, YURTKUR VE ÜNİVERSİTELERİN GİH sınıfı ve büro memuru personel ihtiyacını İİBF mezunlarından karşılanmasını talep ediyoruz."

Kurumların 2012 Haziran atamalarında GİH ve büro memurluğu alımlarında bu işin eğitimini alan İİBF'lilerden alım yaptığı taktirde, kurumların daha sağlıklı çalışabileceğini ve birçok kurumda kuyrukların son bulacağını iddia eden mezunlar, talep ve beklentilerinin gerçekleşeceği umuduyla yetkililere teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

İŞTE MAĞDURİYETİN NEDENİ: 4001 KODU

KPSS B Grubu merkezi atamalarında kullanılan "herhangi bir lisans mezunu olmak" şartını ifade eder. Başka bir deyişle uzmanlaşma karşıtlığı, vasıfsızlık ve niteliksizlik kodudur.

Bu kodla alım yapılan alanlar İİBF mezunlarının gerekli alanlara yerleştirilmesini güçleştiyor.