Denizli’ye gelen Almanya’daki Alaattinliler beldede bilgilendirme toplantısı düzenleyip, Denizli-Acıpayam Karayolu’nda yürüyüp protesto eylemi yaptı. Başkanlığını Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın yaptığı Acıpayam Ovası Katı Atık Birliği, Çameli, Serinhisar, Acıpayam ilçeleri ile belde ve köylerinin katı atıklarının depolanıp, bertaraf edileceği Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin, beldeye 2.5 kilometre uzaklıkta yapılması için çalışmalara başladı. Mayıs ayında ihalesi yapılan ve 755 bin metrekare alana kurulacak Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin beldelerine yapılacağını öğrenen Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Alaattinliler harekete geçti. Almanya’da yaşayan Alaattinliler, ’Hamburg Alaattinli Gönüllüler Grubunu’ oluşturdu. Aralarında avukat, mühendis, esnaf, doktorların da bulunduğu 15 kişilik grup, Katı Atık Bertaraf Tesisinin beldenin toprağını, suyunu kirleteceğini, tarımsal üretimi olumsuz etkileyip, beldede yaşayanların sağlığını tehdit edeceğini ileri sürdü. Grup, tesisin yapılmasını önlemek için imza kampanyası başlattı. 
 
Hamburg’da yaşayan 335 Alaattinli aileden imza toplayan grup, Denizli’de de kamuoyu oluşturmak için Alaattin Çevreyi Koruma Kültür Derneği’ni kurdu. Katı Atık Berteraf Tesisi’nin yapılmasını önlemek için hukuksal mücadele de başlatan grup, yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Yaz tatillerini de Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapılmasını önlemek için yürüttükleri çalışmalara ayıran gruptan avukat Erdal Aydın, doktor Süleyman Keser, yüksek mühendis Mehmet Aydın ve terzi İsmail Türkmen, Alaattin Beldesi’ne giderek bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
 
Alaattin İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen toplantıya katılan yaklaşık 600 kişiye tesisin zararları sinevizyon gösterisi yapılarak anlatıldı. Ayrıca toplantının sonunda belde halkından imza kampanyasına destek vermeleri istendi. Grup bilgilendirme toplantısında 600 imza daha topladı. Bilgilendirme toplantısının sonunda yerel sanatçı Mansur Kaymak konser verdi. 
 
I LOVE ALAATTİN 
Grup bugün de tesisin yapılmasını önlemek için belde halkının desteğini alıp Denizli-Acıpayam karayolunda yürüyüş yaptı. ’I love Alaattin’, ’Alaattin’in çöp yuvası olmasına hayır’ yazılı tişörtleri ve ellerinde taşıdıkları pankartlarla Denizli-Antalya karayolu çıkışına kadar yürüyen yaklaşık 300 kişilik grup, karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Jandarma, grubun eylem yapmasını engelledi. Grup jandarmaya kısa süren bir itirazdan sonra basın açıklaması yaptı. Avukat Erdal Aydın, beldeye yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin yer seçiminin yanlış olduğunu, bu yüzden yürüyüş yaptıklarını söyledi. 
 
Katı atık tesisinin yapılması halinde beldenin yaşanmaz hale geleceğini ileri süren Aydın, "Biz Almanya’da yaşayan Alaattinliler olarak bu tesise karşı değiliz. Tesisin yer seçiminin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bunu bilimsel olarak isteyen herkese kanıtlarız. Yıllardır ayrı olduğumuz beldemizin göz göre göre çevresel bir tehditle karşı karşıya bırakılmasını istemiyoruz. Bunun için sivil bir örgütlenme olarak mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Eyleme katılan belde sakinleri açıklamadan sonra barikat kuran jandarmalarla hatıra fotoğrafı çektirdi. (DHA)