ÜZÜLEREK açıklıyorum. Her sezonun başında aynı şeyleri tekrar etmekten ben bıktım ama maalesef kanal yöneticileri dizi tüketmekten bıkmadılar.

Dizi israfının basit bir çözümü var dedim. Oturun bir centilmenlik anlaşması yapın ve gecede tek bir dizi yayınlayın diye defalarca söyledim. Her gece peş peşe iki dizi yayınlamak, dizileri göz göre göre ateşe atmak, katletmektir diye
her fırsatta tekrar ettim. Ama kimselere dinletemedim. Bakın işte daha eylül ayının ortasındayız. Yani yeni sezonun henüz ilk ayındayız. Ancak yıllardır gördüğümüz filmi tekrar izleyeceğiz.

ALTTA KALANIN CANI ÇIKMASIN DİYE...

Reytinglerde altta kalan yapımların önümüzdeki günlerde birer birer arşivin tozlu raflarına gönderilişine tanıklık edeceğiz.

Binlerce insanın alın terinin, muazzam bütçelerin ve umutların tüketilişini seyredeceğiz. Televizyon sektörünün yıllardır çare bulamadığı o korku tünelinin içinden geçeceğiz. Acımasız reyting giyotini, ekrandaki dizilerin yarısına yakınını biçecek.

Milyonların, milyarların harcandığı onlarca yapım, önümüzdeki birkaç hafta içinde çaresiz yine çöpe gidecek. Hangileri mi? Yine üzülerek sıralıyorum. Televizyon eleştirmenliğinin en tatsız sularında dolanıyorum.

Bunu, hiç olmazsa önümüzdeki sezon aynı şeyleri yaşamayalım diye yapıyorum. Üzülerek...

EN BÜYÜK KIYIM ATV"DE YAŞANACAK

Listenin en başında yine atv"nin dizileri var. Yalancısın Sen, Unutulmaz, Ey Aşk Nerdesin, Aile Saadeti ve korkarım böyle giderse Parmaklıklar Ardında da yakında arşive yollanırlar.

Fox"un çok düşük reytingli yapımlarıyla, Star"ın Papatyam ve Kurtlar Vadisi Pusu dışındaki işleri olan Son Bahar ve Aile Reisi"yle aynı dramatik kaderi paylaşırlar. Show"un dizileriyle henüz tanışamadık. Kanal D ise diziler liginde geçen sezondan tutan işlerinin yine ekranda olmasının avantajını kullanıyor. Yeni dizilerinden Hanımın Çiftliği ise, Adanalı"nın ekrana geri dönmesine rağmen cuma gecelerinin birinciliğini kimselere kaptırmıyor. Yaprak Dökümü geçen çarşamba milli maçla aynı güne denk geldi. Bu da rekortmen dizinin reytingini eritti. Hal böyle olunca da haftayı, yine bir Kanal D dizisi olan Aşk-ı Memnu birinci bitirdi. Hepinize iyi haftalar...HT