Karşılaşmanın 52. dakikasında İstanbul BŞB’li rakibine kafa atan Brezilyalı futbolcu, kırmızı kart görmekten kurtuldu. Bir federasyon yetkilisi, “Eğer hakemin görme alanındaysa yapacak bir şey yok. Aksi taktirde ceza alır” dedi.
 
İstanbul BŞB-Galatasaray maçının en çok tartışılan pozisyonu hiç kuşkusuz Felipe Melo’nun Mahmut Tekdemir’e attığı kafaydı. Karşılaşmanın 52. dakikasında bir Galatasaray hücumı sırasında, Brezilyalı futbolcu arkasından geldiği Belediyesporlu futbolcuya kafa attı.
 
Mahmut, aldığı darbeyle kendini yerde bulurken, karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz, görmediği için sambacıyı cezasız bıraktı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik heyeti ve oyuncuların itirazına rağmen, hakemler müdahaleyi göremediği için Melo, kırmızı kart görmekten kurtuldu.
 
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan bir federasyon yetkilisi, “O hareket hakemin görme alanındaysa, ceza veremeyiz. Çünkü hakem görmüştür ve pozisyonun cezayı gerektirmeyeceğini düşünmüştür. Bu durumda yapacak bir şeyimiz yok. Ancak, hakemin görme alanı dışındaysa ve gerçekten görmemişse bu durumda ceza verebiliriz” dedi.
 
Birebir benzeşme de bu tür hareketlerde bulunan futbolcuların daha önce ceza aldıklarını biliyoruz.
 
Emre Aşık, Beşiktaş’ta forma giydiği dönemde Fenerbahçeli rakibi Mert Nobre’ye yaptığı hareket nedeniyle, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu da bir Kayserispor maçında rakibine eliyle şiddet çağrıştıracak davranışı nedeniyle ceza almışlardı.