Bengü bu aralar çok mutlu... Çevresine yaydığı bu müthiş enerjinin nedeni ise sadece yeni albümü “ıki Melek” değil; aşk hayatındaki boşluğu da doldurmuş olması. Bu huzur ortamı sayesinde eski defterleri kapayan ünlü şarkıcı, “Tüm derdim kendimle, kendimi geçmekle... Sağımdaki, solumdaki mühim değil” diyor. Bengü, Hafta Sonu dergisinin sorularını yanıtladı.

Ben bu albümde kendimi aştım

Geçtiğimiz yaz çıkardığınız “Gezegen” albümüyle büyük başarı yakalamıştınız. “ıki Melek”e de o kadar güveniyor musunuz?

- Aslına bakarsanız “ıki Melek”, tüm albümlerim arasında en çok güvendiğim çalışma oldu. Gerek çalıştığım besteciler, gerek sound"u ve kalitesiyle, popüler müzik sektöründeki duruşumu, varlığımı daha da sağlamlaştıracak bence... Ayrıca uzun yıllar bu meslekte var olacağımın ve hep kaliteli işlere imza atacağımın da habercisi... Kariyerimdeki dönüm noktam olacak diyebilirim.

Albümdeki tüm şarkılardan eminsiniz yani...

- Evet, her bir şarkım tek başına bir hit... şehrazat, Sinan Akçıl, Yalın, Serdar Ortaç gibi isimlerin en güzel bestelerini Volga Tamöz, Erhan Bayrak, Alper Erinç, Caner Tepecikli gibi Türkiye"nin en değerli aranjörleri düzenledi. Benim iki, Emre Kaya"nın da bir tane bestesi var albümde. Kısacası, ben bu albümde kendimi aştım!

“İki Melek” sizin için ne ifade ediyor?

- Daha ilk dinlediğimde, aynen şarkıdaki sözler gibi aşk ve huzurla doldu içim. Tam benim için yazılmıştı. Yine Serdar (Ortaç), yine Serdar ama ne yapalım? Serdar"ın şarkılarıyla benim kimyam buluşunca patlama oluyor.

SERDAR BENİM UĞURUMDUR

Albüm kapağındaki fotoğraflarınız ve yeni imajınız çok ilgi çekti. Nasıl bir tarz yaratmaya çalıştınız?

- Fotoğraflarımı Mehmet Turgut çekti. Onu tanıdığım ve onunla çalıştığım için çok mutluyum. Müthiş bir yaratıcı güce ve çok farklı bir bakış açısına sahip... “ıki Melek” adı nedeniyle albüm kapağında iki Bengü görmek istediğini söylediğinde, ben de “Budur!” dedim ve oldukça özgür ve sürreal bir çalışmaya imza attık. Mehmet uzun yıllar ekibimin bir parçası olacak ve çok güzel çalışmalarla yola devam edeceğiz.

Ya yeni imaj...

- İmajıma gelince... Yeni saçlarım çok beğenildi. Kuaförlere gidip benim saç rengimin aynısından istiyorlarmış. Albümü kuaförüme götürüp “Bundan yapın” diyenler varmış. Kıyafetlerim içinse Özgür Masur"a sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. Sade ve asil bir Bengü var bu albümde.
Bengü

Foto galeri için tıklayın

Bu arada şirketinizde bir değişiklik söz konusu... Avrupa Müzik"e geçtiniz. Neden değiştirme gereği duydunuz?

- Erol Köse ile sözleşmemiz toplam iki albüm içindi ve bu süreçte başarılı işlere imza attık. Güzel bir diyalog çerçevesinde yollarımız ayrıldı. Ben albüm çalışmama başladığımda, yani repertuvar araştırmamın başlarında Avrupa Müzik"le yollarımız kesişti ve anlaştık. Birlikte çok güzel bir repertuvar hazırladık. Bana her konuda destek oldular. Çok güzel bir enerji yarattık.

Geçen albümünüzde olduğu gibi bu çalışmada da çıkış parçanız Serdar Ortaç imzası taşıyor. Ortaç"ın kariyerinizdeki önemi nedir? Dostluk işinize nasıl yansıyor? Mesela ondan şarkı alırken bir indirim söz konusu oluyor mu?

- Uğurumdur Serdar benim... Sesime en çok yakışan şarkıları yapıyor, ben de yorumluyorum ve başarılı oluyoruz. ındirim konusuna gelirsek... ış ayrı, dostluk ayrıdır ve para konularını ben değil yapımcım konuşup halleder.

Albümde Yalın"dan aldığınız “Özetle Ben Aşığım” adında bir parça da var. Yalın"ın tarzını kendinize yakın buluyor musunuz?

- Yalın çok sevdiğim eski bir arkadaşım. Müziğine, bestelerine, duruşuna hep hayran olduğum bir isimdir... Kolay kolay kimselere beste vermezken bana özel şarkı hazırladı, üstelik tutup bir de düet yaptı. Benden şanslısı yok herhalde! Seslerimizin çok uyumlu olduğunu düşünüyorum. O kadar içten bir aşk şarkısı ki bu, kısa sürede herkes tarafından keşfedildi.

Bengü Kimdir? tıklayın


Son dönemde sevgiliniz Akın Altan ile fotoğraflarınız basında yer aldı ve bir açıklamanızda Akın Bey"in sizin için ideal erkek olduğunu söylediniz. ılişkiniz nasıl gidiyor?

- Gayet güzel gidiyor. Mutluyuz.

Geçen yıl Demet Akalın"la bazı polemikler yaşamıştınız. Bu yıl ise sessizsiniz. Geri çekilmeniz bilinçli bir hareket mi?

- O bir dönemdi benim için ve kapandı, bitti. Ben müziğimi yapıyorum, tüm derdim de kendimle, kendimi geçmekle... Sağımdaki, solumdaki çok mühim değil... Üretelim, güzel ve kaliteli işler yapalım, boş konuşmak yerine bırakalım albümler konuşsun. Zaten benim bugüne kadar iyi ve kaliteli müzık yapan kimseyle bir derdim olmadı, olamaz da.

MELEK GİBİ GÖRÜNDÜĞÜMÜ SÖYLÜYORLAR

Bir önceki albümünüzde seksapalite açısından daha iddialıydınız, bu sefer ise naturelliği tercih etmişsiniz. O dönemde sizi seksi imajınız yüzünden eleştirenler oldu, bu geri adımın sebebi o eleştiriler mi yoksa?

- Kesinlikle bir geri adım değil bu... O dönemde de üzerine basa basa söylemiştim; ben nasıl hissedersem öyle görünüp öyle giyinmek istiyorum. “ıki Melek” albümünde de öyle oldu. Sade ve naturel görünmek istedim. Melek gibi göründüğümü söylüyorlar... Ne mutlu bana, yakışmış demek ki.