Aydın Çarşı PTT Müdürlüğü önünde gerçekleşen eylem öncesi basın açıklaması okuyan MEMUR-SEN Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, aylık ve ücretlere ilişkin artış talepleri konusunda Bakanlar Kurulu'nun duyarlılığını sağlamak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiklerini söyledi. Alkoç, hükümet ve kamu işveren ile sendikalar ve bağlı oldukları konfederasyonlar arasında gerçekleştirilen 2009 yılı toplu görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadığını hatırlatarak, “Bu sonuç, konfederasyonumuzu ve üyelerimizi fazlasıyla müteesir etmiştir. Konfederasyonumuzun 2009 yılı toplu görüşmelerinde öncelikli talep ve teklifi, kamu görevlilerinin toplu görüşme ve grev hakkına sahip kılınmasıydı. Demokratik ve sendikal haklar başlığı altında yer verdiğimiz bu taleple birlikte, kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılmasını talebini de dile getirdik. Bu taleplerimiz, ülkemizin demokratikleşme konusundaki ihtiyaçlarını da gözeterek toplu görüşme masasına getirilmiştir. Ancak taleplerimize olumsuz cevap vermeyi başarı sayan kamu işveren kurulunun duyarsızlığı ve inisiyatif almak konusundaki çekinikliği bu taleplerimizin karşılanmamasına gerekçe olmuştur” dedi.

Başbakan Erdoğan"a gönderilen ve taleplere rağmen 2010 yılında da ek ödemelere ilişkin bir artış yapılmasının öngörülmediğini ifade edilen mektupta, “Bu çerçevede ek ödemeye ilişkin sahsınız tarafından kamu görevlilerine yöneltilen taahhüt de dikkate alınarak, 2010 yılında ek ödemelerde 30 TL+30 TL tutarında artış yapılmasını sağlayacak talimat vermenizi bekliyoruz. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2010 yılı için yapılacak artışla ilgili olarak yukarıda yer verdiğimiz taleplerimiz; toplu görüşmelerin tamamlanmasından bu yana geçen süreçte elektrik fiyatlarına yüzde 10"unun üzerinde zam yapıldığı, yükseköğrenim harçlarının yüzde 8 oranında artırıldığı, kamu görevlilerinden tedavi katılım payı uygulamasına katılım payı miktarları yüzde 33 ila yüzde 150 oranında arttırılmak suretiyle devam edildiği dikkate alındığında makul ve karşılanabilir tekliflerdir. Milli egemenlik, sivil toplum, sivil idare ve sivil irade konusundaki hassasiyetinize güvenerek dile getirdiğimiz taleplerimizi dikkate alacağınız ve ivedilikle sonu?andıracağınız ümit ve beklentisiyle saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerine verildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından MEMUR-SEN İl Temsilcisi Alkoç ve eyleme katılan yaklaşık 30 kadar MEMUR-SEN üyesi PTT şubesine girerek Başbakan Erdoğan'a mektuplarını gönderdi.