Garih cinayetiyle ilgili yazdığı itiraf mektubunun Yeni Şafak'ta yayınlanmasından 20 gün sonra Mersin E tipi kapalı cezaevinden tutuklu bulunan Selim Özdemir adlı bir kişiden tehdit mektubu aldığı ortaya çıkan Yener Yermez'in avukatı Coşkun Özgür Piroğlu, Selim Özdemir ismi üzerinde dikkatle durulması gerektiğini ifade ederek, “Bu kişiyle ilgili zaten dava açıldı.
Yarın da ilk duruşmamız var. Ama bizim asıl amacımız mektubu gönderen değil gönderten. Arkasındaki karanlık güçler. Ben eski adli tıp doçenti Ernegekon tutuklusu Ümit Sayın'la bu kişinin arasında bir bağ olabileceğini düşünüyorum. Araştırılmasını talep ediyorum” dedi.

“AKILLI OL”

Avukat müvekkiline gönderilen mektubun, tam da YeniŞafak'ta yayınlanan 'Üzeyir Garih cinayetini ben işlemedim. Ergenekoncular ailemi tehdit edince cinayeti üstlenmek zorunda kaldım' sözlerinin ardından gönderilmesinin düşündürücü olduğunu belirterek, “Yermez'in bu sözleri birilerini rahatsız etmişi ki böyle bir mektup gönderiliyor. Zaten çok akıllıca yazılmış bir mesaj ama içi tehdit dolu. 'Selamünaleykümle' başlayıp 'Allah'a emanet ol' dilekleriyle biten bir mektupta savcı tehdit unsuru görmese dava açmaz.

MEKTUBA SORUŞTURMA

Selim Özdemir'in mektubunda yer alan “Çok fazla öten horozun başına neler gelir bilirsin. Uşak'ta neler oldu mesela bunu unutma. Bu arada bizim paşaların sana çok selamı var. Eğer istersen suyunla ilgilenelim diyorlar. Ne dersin ilgilensinler mi? Neyse sen rahat ol. Akıllı ol” sözleri üzerine Özdemir ve tehdit içerikli mektuba 'görülmüştür' damgası vuran cezaevi yönetimiyle ilgili Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Ramazan Ünal soruşturma başlattı. Yarın duruşması görülecek olan davanın iddianamesinde şüphelinin tehdit suçundan cezalandırılması istendi. Yeni Şafak