TBMM İdare Amirliği aldığı bir kararla bundan sonra milletvekillerine özle kurye ve posta aracılığıyla gelen her türlü ileti gerekli güvenlik uygulamalarında geçtikten sonra direk milletvekillerine ulaştırılacak. Daha önceki uygulamada ise TBMM İdare Amirliği ve Genel Sekreterliğin onayından geçiyordu. TBMM İdare Amirliği "Posta Dağıtım Esaslarında Yapılan" değişiklikleri milletvekillerine de gönderdi.

Devrimci Karargah Örgütü"ne yardım ettiği iddiasıyla tutuklu olan ve Silivri F Tipi Cezaevi"nde kalan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı"nın, kendi el yazısıyla milletvekillerine gönderdiği mektup Meclis görevlilerine takılınca milletvekillerinden özellikle CHP"den sert tepki gelmişti.

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TBMM"de düzenlediği basın toplantısında, "TBMM Posta Dağıtım Esaslarında" yapılan değişiklik hakkında bilgi verdi.

Öz, TBMM bünyesinde dağıtılacak her türlü materyalin izin prosedürüne tabi tutulmaksızın milletvekillerine iletileceğini belirterek, eski uygulamanın bazı aksaklıklara yol açtığını söyledi. Öz, "Gerçek ya da tüzel kişilerce gönderilen materyalin, kamu hizmeti gibi resmi kanallarla dağıtılmaması, uygulamada yaşanan çeşitli sıkıntıları sona erdirecektir" dedi.

Öz, eski uygulamanın hem zaman kaybı yaşattığını, hem de aksaklıklara yol açtığı gerekçesiyle söz konusu düzenlemeyi yapma ihtiyacı duyduklarını kaydetti.

Öz, yapılan yeni uygulamanın Hanefi Avcı"nın mektubuyla ilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

-GELEN İLETİLER DOĞRUDAN MİLLETVEKİLLERİNE VERİLECEK-

Daha önceki uygulamada, milletvekillerine PTT yoluyla gelen her türlü ileti Halkla İlişkiler Binası"ndaki kutulara bırakılırken, özel kurye firmaları tarafından gelen iletiler ise İdare Amirliği ve Genel Sekterlik tarafından incelendikten sonra "uygun" olup olmadığına karar veriliyordu. Yeni uygulamada ise PTT yoluyla gelen postalar gerekli güvenlik kontrolünden geçtikten sonra PTT görevlileri tarafından ya da özel kurye firmaları görevlileri tarafından direk milletvekillerine ve grup başkanlıklarına teslim edilecek.

Öte yandan, yapılan değişiklikler milletvekillerine de gönderildi.

Milletvekillerine gönderilen metinde yeni uygulama şöyle anlatıldı:

"PTT kanalıyla gelen her türlü materyal, PTT görevlilerince ilgililerine doğrudan iletilecektir. Siyasi Parti Grupları, siyasi parti genel merkezleri ile teşkilatları ve milletvekillerinden gelen yasama faaliyetleri veya şahıslara ait dokümanlar izne tabi tutulmadan dağıtım talebinde bulunanlar tarafından doğrudan ilgililerine ulaştırılacaktır. Bakanlıklar, kamu kurum kuruluşları ile elçiliklerden gelen materyaller, izne tabi tutulmadan talepte bulunanlarca ilgililerine doğrudan ulaştırılacaktır. Gerçek ve tüzel kişilerden gelen materyaller sadece PTT veya yetkili kuryeler tarafından ilgililerine ulaştırılacaktır. TBMM"ye gelen anket ve araştırmaları İletişim Daire Başkanlığınca Genel Sekreterin uygun görüşü ve TBMM İdare Amirinin yazılı onayı ile izin verilecektir."