Mekong bölgesinde bulunan yeni türler -Yeni türler arasında "Elvis" saçlı maymun ile rengarenk bir kertenkele türü de var

Güneydoğu Asya Mekong bölgesinde bulunan 208 yeni tür arasında "Elvis" saçlı maymun ile geko cinsi rengarenk bir kertenkele de var.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), kertenkelenin Vietnam'ın güneyinde bulunduğunu, Myanmar'ın uzak bir eyaletinde ise saçları tıpkı rock kralı Elvis Presley'in tarzında geriye taranmış gibi görünen burunsuz bir maymunun tespit edildiğini belirtti.

WWF, bölgenin, aralarında Asya kaplanları, Asya filleri, Mekong yunusları ve Mekong'un büyük yayın balığının da bulunduğu, soyları ciddi biçimde tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bazı hayvanlara ev sahipliği yaptığını kaydetti.

WWF Büyük Mekong iletişim müdürü Sarah Bladen, Mekong bölgesinin biyoçeşitlilik bakımından olağanüstü zengin bir bölge olduğunu, ancak aynı zamanda biyoçeşitlilik açısından kırılgan bir yapısı bulunduğunu belirterek, "Bölge trajik oranda biyoçeşitliliğini kaybediyor" dedi.

WWF, Ekim ayında yaptığı açıklamada, Vietnam'ın sahip olduğu son Java gergedanını kaybettiğini, Endonezya'da yaşayan 40-60 Java gergedanının da türlerinin son üyeleri olduğunu bildirmişti.