Törende konuşan Okul Müdürü Ertuğrul Irmak, Aktütün Karakolu"na gerçekleşen ve nefret uyandıran terör saldırısında çok sayıda vatan evladının şehitlik mertebesine ulaştığını hatırlattı. Düşen ateşin sadece şehit ailelerini değil tüm Türkiye"yi yaktığına işaret eden Irmak, “Öğrencilerimiz bizden habersiz olarak kendi aralarında bayram harçlıklarını toplayarak Mehmetçik Vakfına teslim etmişler. Biz eğitimciler olarak bu girişimden çok mutlu olduk. İnanıyorum ki "Ne Mutlu Türküm Diyene" bilinci ile hareket eden, vatanımızın bölünmez birliğini ve beraberliğini, devletimizin bekasını ve ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet gökyüzünde dalgalanması ilke edinen Türk gençliği bugün bayram harçlığını vermiştir ama bu değerler için günü geldiğinde canını da verecektir” dedi.
Öğrencilerin bu eyleminin Türk insanının zora ve dara düştüğünde birlik ve beraberliğini ne kadar çok perçinleştiği ve bütünleştiğini gözler önüne serdiğini ifade eden İl Milli eğitim Müdürü Ertuğrıl Dindar da, “Avrupa"sında, Orta Doğusu"ndan ve Asya"sından hain emellerine ulaşmak isteyen insanlar bizleri birbirimize düşürme noktasında olağan üstü çapa sarf ediyorlar. Bu insanlar şunu iyi bilsinler ki gerçekten bu gençliğimizden çok korkuyorlar. Çok iyi bir genç nüfusumuz var. Bu gençler birbirine kenetlendiği zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası ve ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması devam edecektir. Yaptığınız bu şey bugünlerde çokça yaşanan birlik ve beraberlik mesajlarına iyi bir örnektir. Bizlerde Efeler Lisesi öğrencileri ve idarecilerini kutluyoruz” diye konuştu.
Ege Bölgesi"nin en güzel illerinden biri olan Aydın"da yapılan bu yardımın örnek oluşturduğunu ifade eden Mehmetçik Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Arslan da, Efeler Lisesi öğrencilerinin başlattığı bu hareketin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. Öğrencilerin bu davranışını kutsi bir hareket olarak nitelendiren Arslan ise, şöyle konuştu: “Sizler harçlıklarınızdan vermiş olduğunuz bu yarımda inanın başta Aydın olmak üzere Ege Bölgesi"nde ve daha birçok yerde bu örnek tutumumuzla herkese yol göstereceksiniz. Herkese örnek olacaksınız. Yaptığınız bu yardımlar şehitlik mertebesine ulaşan Mehmetçiğin çocuklarını okutmak, dul ve yetimlerine bakmak ve görevi başında gazi olan er ve erbaşlara ulaştırılıyor. Vakfımız yaklaşık 6 bin 200 kişiye düzenli yardım yapmaktadır. Bu düzenli yardımlarda sizler gibi bu kutsi göreve destek olanların katkılarıyla hizmetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Biz yardımlarınızı şehit ve gazilerimizin ailelerine ulaştırıyoruz, onlarında dualarını sizlere getiriyoruz. Göreve başladığım ilk günlerde yaptığınız bu jesti hayatım boyunca hiç unutmayacağım. Benim aklımda hep Aydın ve Efeler Lisesi olacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum”
Efeler Lisesi Türkçe Grubu adına bir konuşma yapan Şermin Büyükbahçıvan isimli öğrenci ise duygularını şu sözcüklerle ifade etti: “Ramazan bayramında yaşadığımız Aktütün Karakolu"na yapılan hain saldırıdan dolayı derinden yaralandık. Bunun üzerine Aydın Efeler Lisesi Türkçe Topluluğu olarak aramıza yeni katılan vatansever arkadaşlarımızla birlikte 5 günlük süre zarfı içerisinde Türk Milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetler ve Mehmetçik Vakfı"na bin 230 YTL 50 YKr yardımda bulunduk. Unutulmamalı ki yaşı küçük yüreği büyük olan Türk milletini gençleri küçük yaşta bayram harçlığını, büyüdüğünde de abisinden bayrağını teslim alarak ölümüne kadar daima canını vermeye hazırdır. Ne mutlu Türkün diyene”
Yapılan konuşmaların ardından Emekli Tuğamiral Ufuk Arslan tarafından Mehmetçik vakfı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan şilt ve teşekkür belgesini Okul Müdürü Ertuğrul Irmak ve öğrencilere teslim etti. Arslan tarafından Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca"nın matbu evrakın altına el yazısı ile yazdığı “Teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum” yazısını okuduğu sırada okulun bahçesini dolduran yüzlerce öğrenci “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” şeklinde sloganlar attı. Yapılan bu yardımın Mehmetçik Vakfını duygulandırdığını ifade ederek öğrenci ve idarecileri alkışlayan Tuğamiral Arslan"a öğrencilerde aynı şekilde destek verdi. Okul idaresi de Tuğamiral Arslan"a ziyereti nedeniyle çeşitli hediyeler verirken; emekli komutan, öğrenci ve idareciler hatıra fotoğrafı çektirdi.