İspanya'nın Valencia takımında forma giyen Mehmet Topal, sağ ayak bileğinden geçirdiği sakatlıktan çabuk kurtulurken, hafta başından beri takımla birlikte antrenmanlara çıkıyor.

Geçen hafta antrenman sırasında sağ ayak bileğinden sakatlık yaşayan ve iyileşmesi için en az 2 hafta verilen Topal'ın, gelecek cumartesi günü deplasmandaki Barcelona maçında oynayabilecek durumda olduğu söyleniyor. Valencia Kulübü'nü yakından izleyen Superdeporte gazetesi, "Mehmet Topal'ın bir mucize gerçekleştirdiğini ve en az iki hafta sürmesi beklenen sakatlıktan çıktığını" yazarken, "Türk örümcek, olağanüstü bir iyileşme kapasitesi gösterdi. Bu örümcek, sadece futbol oynamıyor, aynı zamanda mucize de yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, tüm olumlu gelişmelere rağmen Mehmet'in sağ ayak bileğinde hafif de olsa ağrıların devam ettiği, bu yüzden Valencia Kulübü Doktoru Jordi Candel'in, bu futbolcunun sakatlıktan çıktığına ilişkin teknik heyete henüz bir rapor vermediği belirtildi.

İspanyol basını, teknik direktör Unai Emery'nin istemesi halinde, Türk futbolcunun Barcelona maçında oynayacak durumda olduğunu öne sürerken, Mehmet'in riske atılmayıp, gelecek hafta Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Glasgow Rangers maçına saklanması ihtimalinin de olduğunu savundu. Yapılan yorumlarda, "Mehmet'in, ne olursa olsun antrenmanlara çıkarak bir mucize gerçekleştirdiği" yazıldı.