MHP Eski milletvekili Mehmet Gül bu sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte polise teslim oldu.

Matkap Operasyonu soruşturması kapsamında aranan eski MHP milletvekili Mehmet Gül, sabah saatlerinde avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.
Gül, gazetecilerin soruları üzerine, "3 gündür hastanedeyiz. Hastaneden geliyoruz. Polisten kaçmıyorum. İddialar ile ilgili konuşmayacağız" dedi.
Gül, şu anda organize suçlar müdürlüğü'nde ifade veriyor.

BENİ ÖLDÜRECEK KİŞİYLE BULUŞTUM

Teslim olmadan önce Hürriyet'ten Saygı Öztürk'le telefonla konuşan Gül PKK'nın kendisine dönük eylem planladığını, bunu öğrendikten ancak 20 gün sonra Emniyet'in suikast yapılacağına ilişkin olarak uyardığını söyledi.

Gül, "beni öldürecek olan kişiyle buluştum. İnsan kendisini öldürecek kişiyle buluşması, konuşması çok ilginç oluyor" dedi.

Çete lideri olduğu öne sürülen Orhan Aykut'u tanıdığını belirten Mehmet Gül, bu kişiyi "cebinde 5 kuruşu olmayan adam" diye tanımladı, telefon borcunu ödeyemediği için iki kez ödemeyi kendisinin yaptığını kaydetti. Gül, PKK'nın kendisine suikast düzenleyeceği haberini Orhan Aykut'tan aldığını anlattı. Gül, şunları söyledi:

BİR GÜN BANA GETİRDİLER

Hem arkadaşların, daha sonra da polisin uyarmasından sonra suikast yapacak kişiyle, "bağlantı kuruldu. Suikastçımın adı Musa'ydı. Kendisini yaklaşık 10 yıl cezaevinde yatmış birisi. Suikastçı benimle ilgili bilgileri toplamış. Ancak daha sonra bu eylemden vazgeçmiş. Benim bazı tanıdığım kişilerle irtibata geçmiş. Arabayla geçerken, susturucu takılmış tabancayla öldürmeyi planladıklarını belirtti. Ben de karşımdakini psikolojik olarak bozmak için 'Beni vurmaya çalışırken vurulur muydunuz artık onu bilmem' dedim. Yıllarca hapis yattığı için bıktığını belirtti. Eğer beni vuramazsa, kendisinin örgüt tarafından öldürülebileceğini anlattı. Onların jargonlarıyla sorgular gibi konuştum. Sonunda gidip devlete teslim olmasını önerdim.

SÜLEYMAN BÖLÜNMEZ"İ BEN UYARDIM

Musa, benim yanım sıra eski milletvekili Süleyman Bölünmez, milletvekilleri İhsan Aslan, Veli Seyda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e suikast yapılacağını söyledi. Musa, Baydemir'i 21 Mart Nevruz kutlamaları sırasında konuşurken öldürmeyi planladıklarını söyledi. Bana çok inandırıcı gelmedi. Süleyman Bölünmez'i Mardin'e çok kuvvetli olduğu için, Seyda şıh ailesinden geldiği için, İhsan Aslan'da AKP'de önemli bir güç olduğu ve DTP'nin önünde engel olarak görüldüğü için öldürmeyi planladıklarını belirtti. Aslında mantıklı da geldi bana.


KURGU OLABİLİR


Bugün yaşanan ve ortaya çıkan bazı olaylar karşısında o olayın da kurgu olabileceğini düşünüyorum. Bana suikast yapılacağını önceden söyledikleri için kendilerine minnettar da kaldım. Musa'yı dinledikten sonra bana getirenlere, suikast yapılacak kişileri uyarmalarını ben söyledim. Hatta, eski Milletvekili Süleyman Bölünmez'e de kendisine suikast yapılacağı bilgisini ben bizzat söyledim.




AHMET ÇAKAR SAKLADI

Mini Susurluk” olarak nitelenen, kendilerine “JİTEM” süsü verip para toplayan çeteye yönelik operasyon kapsamında aranan Mehmet Gül, TBMM eski İdare Amiri Ahmet Çakar"ın yanında ortaya çıktı. Çakar, Gül"ün bugün teslim olacağını söylemiştii. Ahmet Çakar, kısa bir süre önce karaciğer nakli yapılan Mehmet Gül"ün İstanbul"da bir klinikte kaldığını açıklamıştı.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Tedavisi süren Gül ile birlikte bu sabah emniyete gideceklerini dile getiren Çakar, daha sonra Gül"ün gerekli açıklamaları yapacağını ifade etti. Ahmet Çakar, “Tedavileri vardı. Saat geçince yarın (bugün) sabah gitmeye karar verdik. Çünkü, gece emniyette beklememesi lazım. Ölümden dönmüş bir adam. Sağlığı, hayatı risk altında” diye konuştu. Mehmet Gül"e karşı bir komplo düzenlendiğini öne süren Ahmet Çakar, “Milletvekili katilin de, camideki imamın da vekil. Tabii ki hepsiyle görüşecek. Kimseye her hangi bir şey için aracılık falan yapmış değildir. Milliyetçilerden korkanların düzenlediği bu komplonun arkasındakileri de biliyoruz” dedi.



BASKINA NE GEREK VAR

Olay nedeniyle Mehmet Gül"ün şaşkınlığa uğradığını söyleyen Çakar, “Bu şekilde bir çeteyle ilişkilendirilmekten üzgün. Bir tebligat gönderip, ifade vermeye çağrılamaz mıydı? Evine 50 tane polis gönderip baskın yapılıyor. Emniyet Müdürü bir telefon edip gelin ifade verin dese, gitmeyecek miydi? Kasıtlı ve yanlı davranışlar sezdik. Bizzat gidip "niçin" göreceğiz, süreci izleyeceğiz” diye konuştu.

Polis, Matkap Operasyonu kapsamında çete lideri Orhan Aykut ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Gül"ün Florya"daki evine pazartesi günü baskın düzenlemişti. Çete lideri Orhan Aykut"un “Umut Adası” adlı film için devletten teşvik almaya çalıştığı ve Gül"ün de buna aracılık ettiği iddia edilerek, sık sık görüştükleri öne sürülmüştü. Yapılan baskında evde bulunamayan Gül"ün oğlu Şeref Gül gözaltına alınmıştı.

Vatan