Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının dünyadaki ekonomik kriz ve kuraklık nedeniyle Türkiye ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların etkisini daha da artırdığını iddia etti. AK Parti"nin bu güne kadar siyasi ve ekonomik anlamda istikrarı sağladığını savunan Erdem, “Bu başarıları görmezden gelenlere, yanıltanlara, engellemek isteyenlere, yavaşlatmak isteyenlere, durdurmak isteyenler diyoruz ki; milletimize, ülkemize, Türkiye"ye yazık etmeyin” dedi.
Özellikle son bir yıldır dünyadaki ekonomik kriz ve kuraklık nedeniyle gıda ve enerji fiyatlarındaki aşırı artışların yaşandığına işaret eden AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, 2002"de 22 dolar olan petrolün varil fiyatı gelinen noktada 140 dolara kadar tırmandığını söyledi. Dünyada yaşanan bu gelişmelerden Türkiye ekonomisinde olumsuz yönde önemli ölçülerde etkilendiğini belirten Erdem, “Bu etkenler 35 yıl aradan sonra tek haneli rakamlara inen enflasyonun ve faizlerinde bir miktar yükselmesine sebebiyet vermiştir. Özellikle Ak Parti hakkında açılan kapatma davasının da bu sürece bu sürece daha da kötümser etkisi olmuştur. Kapatma davasından çıkacak sonuç bu gidişatın daha da kötüleşmesine veya iyileşmesine vesile olacaktır. Ak Parti iktidarının ortaya koyduğu siyasi ve ekonomik istikrar olmasa idi son bir yıl içerisindeki geçirdiğimiz süreç ekonomik olarak çok daha kötü sonuçları bize yaşatabilirdi. Kapatma davası Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilirse 128 dolara doğru gerileyen petrol fiyatının inmesi devam ederse Türkiye ekonomisi çok daha hızlı iyileşme trendine girecek ve faizlerin düşmesi ve enflasyonunda hedeflenen yüzde 3-4 seviyelerine gerilemesi söz konusu olacaktır” diye konuştu.
Türkiye"de elde edilen bu başarı Ak Parti"nin ortaya koyduğu kararlılığın, samimiyetin ve gayretin bir sonucu olduğunun altını çizen Erdem, şöyle konuştu: “Aynı zamanda bu başarı; istişareye dayalı, dünyaya açık bütün bilgileri toplamak suretiyle atılan adımların sonucudur ve yine bu başarı siyasi istikrarın sonucu ulaşılan ekonomik istikrarın sonucudur. Bu başarıları görmezden gelenlere, yanıltanlara, engellemek isteyenlere, yavaşlatmak isteyenlere, durdurmak isteyenler diyoruz ki; milletimize, ülkemize, Türkiye"ye yazık etmeyin. Türkiye"nin sorunlarını çözemeyeceğinizi iktidar olduğunuz dönemlerde milletimiz yekinen gördü ve vakti saati geldiğinde sandıkta gereken cevabı verdi. Milletin kararına razı olun; projeleriniz ve çözüm önerileriniz yok; bari gölge yapmayın”