Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi tarafından hazırlanan ‘Zehri Tanı’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adnan Mederes konferans solonunda Oyuncu Mehmet Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Vergi Daire Başkanı Cemil Müsevitoğlu, TÜMSİAD Aydın Şube üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal,”Zehri Tanı’ adlı sosyal sorumluluk projemizle uyuşturucuyla nasıl mücadele ederiz değil gençleri uyuşturucudan nasıl uzak tutabiliriz temelinde bir projedir. Ailelere yönelik yapılan bilgilendirmeler ile çocuklarımızı uyuşturucudan nasıl uzak tutabiliriz konusunda bilgilendirmek istedik. Sene başından bu yana, görünürlük, farkındalık faaliyetlerimizden sonra geçtiğimiz aylarda Doğan Cüceloğlu’nun konuşmacı olduğu ‘Aile İçi İletişim’ semineri düzenleyerek gençler ve ailelere konuyla ilgili yardımcı olmaya çalıştık. Bu defa ikincisini düzenlediğimiz konferansımıza ‘Gel Kardeşim’ sosyal sorumluluk projesinde önemli bir rol oynayan Oyuncu Mehmet Aslan konuk ettik. Sonuç olarak bu konu tüm aileleri tehdit eden bir konudur. Bilinç seviyemizi arttırmak zorundayız. Gençlerimiz yarınlarımızdır. Yarınlarımız ihtimamla korunmalıdır. Bizimki, bir yükün bir ucundan omuz vermek. Halkımız sahiplenirse bir anlam ifade eder. Bir kişiyi bile bu beladan kurtarmaya vesile olmak bizim için çok değerlidir” dedi.


‘Zehri Tanı’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği “Gel Kardeşim” isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verirken Türkiye’de sentetik uyuşturucu kullanımının artmasının oluşturduğu büyük tehlikeye dikkat çekti. Proje dahilinde üniversite ve liseleri gezerek gerçekleştirdikleri söyleşilerde gençleri uyuşturucu kullanımına karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Gel Kardeşim Projesi bir hayat kurtarma projesidir. Uyuşturucuya karşı mücadele projesidir. Bu proje kapsamında gençlerimizi bilinçlendirmek, akabinde bu problemi yaşayan insanları hayata geri kazandırmak arzusundayız.Geçler uyuşturucuya meraktan ve genelde bir arkadaşının yönlendirmesiyle başlıyor. Biz en azından bu iki arkadaştan birini bilinçlendirebilirsek o diğer arkadaşına ‘dur kullanma’ demek bilincine erişecek. Bu problemi yaşayan insanların kim oldukları, ne yaptıkları ve nereden geldikleri önemsemeden yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Öğrencilere “Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarınızı bizimle buluşturun ya da siz bizimle irtibata geçin” diyen Aslan, “Biz bu iş için varız. Biz kimseyi yargılamak ya da cezalandırmak istemiyoruz. Tek amacımız yardım etmek. Uyuşturucudan kurtulmak isteyen önce kendi özünde bu işten vazgeçmeyi isteyecek. İradesi buna yeterli olmadığı noktada biz iradesini güçlendirme konusunda destek vereceğiz” şeklinde konuştu.
Söyleşi, öğrencilerin konu ile ilgili sorularını Aslan’a yöneltmesiyle son buldu.