Cüppeli"nin “Sen Mehdi olamazsın” dediği Adnan Hoca ise 11 web sitesinde kendisinin mehdi olduğunu ileri süren yazılarla cevap verdi...

Daha önce Mehdi"nin tüm belirtilerinin kendisinde olduğunu ancak Mehdilik iddiasıyla ortaya çıkmasının uygun olmayacağını belirten Adnan Oktar"a cevap Cüppeli Ahmet Hoca"dan geldi.

Tartışma 3 Mayıs 2009"de Cüppeli Ahmet Hoca"nın şu sözleriyle başladı: “Ben Mehdiyim diye tutturmuş. "Ya değilsin"diyoruz adama. Sen Mehdi değilsin. "100 tane hadis bana uyuyor"diyor. Anlının ortasında boşluk ve sağ omzunda ben olacak bunlar da var diyor. Hamdolsun tutturduk diyor.”

Bu sözlere Adnan Oktar 11 ayrı web sitesiyle cevap verdi. Hazırlanan internet siteleri ise birbirinin kopyası niteliğinde ve Adnan Oktar kendisinin mehdi olduğuna dair argümanlarını söz konusu sitelerde işte böyle savunuyor:

www. cubbelininbilmedikleri.com sitesinden:

* “Hz. Mehdi (A.S.) İstanbul"dan çıkacaktır.”

* “Üstad Said Nursi Hazretleri Emirdağ Lahikası"nda Hz. Mehdi (a.s.)"nin birinci görevinin, ahir zamanda insanlığı etkisi altına alan Materyalizm ve Darwinizme karşı iman hakikatlerini anlatarak insanların Allah"a iman etmesine vesile olmak olacağını söylemiştir.”

www.cubbeliahmethocayacevap.com sitesinden:

* “Nimetullah Hoca Efendi"nin Feyz Dergisi ile yaptığı söyleşisinden” başlığı altında şu sözlere yer veriliyor: “Bu yüzyıl İslam"ın yüzyılı olacak. Şüphesiz Mehdi gelecek. Bazıları bu konuyu fazla önemsemiyorlar. Çok yanlış. Ben bir çok büyüklerden bizzat işittim. Zaten bir çok hadis mevcut.”

* “Peygamberimiz (S.A.V.) medrese eğitimi almamıştı, Hz. Mehdi (A.S.) de medrese eğitim almayacak sadece kendisine verilen özel ilimlerle hükmedecektir.”

www.cubbeliahmethocaninyanlislarinareddiye.com adlı internet sitesinde: n 21 Ocak 1989 tarihli Güneş Gazetesi"nin haberi kullanılarak şu sözlere yer veriliyor: “İstanbul"a gelişi olay olan Şeyh Nazım Kıbrısi sosyete gençliği arasında çok tutulan Adnan Hoca"ya destek verdi. Kıbrıslı Hoca Adnan Hoca hakkında "Adnan Hoca ile uğraşılmasını tavsiye etmem. Bundan sonra uğraşanlara da bir felaket geleceğini haber veririm"dedi.”

* “Şeyh Nazım Kıbrısi Hazretleri"nin Adnan Oktar ile 1987"de yaptıkları bir röportajından” başlıklı yazıda yer alan Şeyh Nazım"ın şu sözlerine dikkat çekiliyor: “Hem o rütbeyi hem salahiyeti versin diye ben dua ediyorum, Adnan bey kardeşimize de Cenab-ı Allah, namaz için Yusuf peygamberin tecellisini ona giydirmek üzere ona halvet emreylemiştir... Adnan Bey"in yapacağı mükemmel hizmetler vardır. Velayet sırrı ile, zahiri de başka da, velayet sırrı ile yapacağı ve yapmakta olduğu hizmet de vardır.”

Cüppeli Ahmet Hoca ne demişti?

CÜPPELİ Ahmet Hoca 3 Ma-yıs"ta www.cuppeliahmethoca.tv" de yayınlanan konuşmasında Adnan Oktar"ın Mehdilik iddialarına şu cevabı vermişti: “Biz Ehli sünneti muhafaza edeceğiz. Efendi bana emretti: "Sen bu kapıyı muhafazsa edeceksin!" Ben emir kuluyum, görevliyim. Adnan Hoca demiyorum ona Adnan Oktar"a. Benim için de diyor ki "pis işlere bulaşmış, görevlidir"diyor. Ben çok derin yerlerden görevliyim. Benim evliyaya istinadım var Allah dostlarına dayanmışım ben. Ben bir gidersem evliyalara sen görürsün gününü. "Ben Mehdiyim"diye tutturmuş "ya değilsin"diyoruz adama. Sen Mehdi değilsin. "100 tane hadis bana uyuyor"diyor. "Alnının ortasında boşluk ve sağ omzunda ben olacak bunlar da var"diyor. "Hamdolsun tutturduk"diyor. Kıyametin kopmasına ona göre 70 sene kalmış. 70 sene kalmış Mehdi madem gelemiyor "ben çıkayım"demeye getiriyor yani. Kardeşim ne çıkıyorsun otur oturduğun yerde. Sen nasıl mehdi olacaksın yaşın olmuş 55. Sakalın kısacık. Her tarafın bir alem. Allah akıl fikir ihsan eylesin.”

Mehdi nedir, kimdir?

Mehdi, İslam inanışına göre, Kıyamet kopmadan önce dünyaya gelecek ve dünyada İslam"ı hakim kılacak olan kişidir. Mehdi kelimesi genellikle, “hidayete eren ya da hidayete vesile olan” anlamlarına gelmektedir.