Bilindiği gibi; Ankara-Didim seferini yapan Abdulllah Aydoğan (38) yönetimindeki özel bir firmaya ait 64 AU 655 plakalı yolcu otobüsü, Denizli-Aydın karayolunun 14’üncü kilometresine geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanmıştı. Kazada otobüs sürücüsü Aydoğan olay yerinde hayatını kaybetmiş; 2’si personel olmak üzere 54 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar Buharkent, Nazilli, Aydın ve Denizli’deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.
Olay sonrasında yapılan ön otopsi raporunda otobüs şoförünün kalp krizi geçirdiği belirtilirken; yine otobüsün yapılan tapograf incelemesinde kaza yaptığı andaki hızının 70 kilometre olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili ilginç bir detay ise, otobüste bulunan muavinin ifadesiyle ortaya çıktı. Kaza sonrasında jandarmaya verdiği ifade de otobüsün arızalı olduğunu söyleyen muavin Ş.Ç., kaza üstündeki şüpheleri iyice artırdı. Ş.Ç’nin ifadesinde otobüsün arızalı olduğunu ve Didim’e yolcuları bıraktıktan sonra tamir için İzmir’e servise tamire gitmeyi planladıklarını ifade ettiği öğrenildi. Ş.Ç’nin ifadesinde kazadan sonra otobüs şoförünün yaşadığını göz göze geldiklerini ve sonra öldüğünü de söylediği belirtildi.
Firma yetkilileri ise, muavin Ş.Ç’nin jandarmaya verdiği ilk ifadesinden haberdar olmadıklarını açıkladı. Kaza yapan otobüsün yeni alındığını kaydeden yetkililer, filoya yeni katılan otobüste herhangi bir arıza olmadığını öner sürdü.