Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan "megastar" Tarkan"a hem gözaltı sürecinde hem de adliyeye getirilişinde uygulanan çifte standart tepki topladı. Bu durum, “Hani kanun karşısında herkes eşitti. Ya diğerlerine de kelepçe takılmamalıydı, ya da Tarkan diğerleriyle aynı muameleyi görmeliydi” yorumlarına yol açtı.

İstanbul narkotik polisinin torbacılara yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin emniyette 3 gün süren sorguları dün sabah tamamlandı. Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, gazeteciler Kubilay Keskin ve Bekir Saçar, eski DYP Niğde Milletvekili Rıfat Yüzbaşıoğlu"nun oğlu Gökhan Yüzbaşıoğlu, işadamı Fuat Miras"ın oğulları Ömer Faruk Miras ve Tarık Miras, Ay Yıldız Mayoları"nın hissedarlarından Murat Erdoğan, Necat Aytek ile bu kişilere uyuşturucu temin ettiği iddia edilen Selman Güngör Şener ve Abdülmelik Geniş, sorgunun ardından Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne götürüldü.

Hakim kapısından

Tarkan"a emniyette sorgulandığı 3 gün boyunca gösterilen özel muamele, adliyeye sevk sırasında da devam etti. Megastar, hakimler ve savcıların kullandığı protokol kapısından kelepçesiz olarak içeriye alınırken diğer şüpheliler sanıkların alındığı arka kapıdan kelepçeli halde adliyeye sokuldu. Narkotik polisinin etten duvar ördüğü Tarkan"ın gazetecilere görünmemek için binaya eğilerek girmesi dikkat çekti.

Kapişonunu taktı

Adli Tabiplik"te sağlık kontrolünden geçirilen Tarkan, görüntülenmemek için kafasına montunun kapşonunu geçirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlamayan Tarkan, gülümsemekle yetindi. Adliyeye mahkemelerin bulunduğu ve duruşmalara getirilen sanıkların alındığı giriş kapısından adliyeye gelen diğer 10 şüpheli de savcılık katına götürüldü.

7 zanlı mahkemede

Savcılık tarafından ifadeleri alınan Tarkan Tevetoğlu, gazeteci Bekir Saçar ve Selman Göknur Şener, serbest bırakılırken; gazeteci Kubilay Keskin, eski DYP Niğde Milletvekili Rıfat Yüzbaşıoğlu"nun oğlu Gökhan Yüzbaşıoğlu, işadamı Fuat Miras"ın oğulları Ömer Faruk Miras ve Tarık Miras, Ay Yıldız Mayoları"nın hissedarlarından Murat Erdoğan, Necat Aytek ve Abdülmelik Geniş, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

NEZARETTE KALMADI, PİZZA YEDİ BİLGİSAYARDA OYUN OYNADI

Kuş sütüyle beslerim seni!

4 gün boyunca gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyeti"nde de Tarkan için, vatandaşa yapılan gözaltı uygulamalarının çok dışına çıkıldı. Polisin kural bozduğu Tarkan, diğer şüphelilerin aksine gayet rahat bir gözaltı süresi geçirdi. İşte emniyetin Tarkan"a yaptığı özel jestler...

EMNİYET AMİRİNİN ODASINDA KALDI: Tarkan, panik atak hastalığı olduğu iddiasıyla ilk günden itibaren nezarethane yerine bir emniyet amirinin odasında tutuldu.

CEP SERBEST: Cep telefonuyla konuşmakta özgür bırakıldı.

OYUN OYNADI: Hafta sonunu emniyete geçiren Tarkan"ın canı sıkılmasın diye de emniyet mensupları seferber oldu. Polis sanatçının sevdiği oyunları bilgisayara yükleyip saatlerce oynamasına izin verdi.

BÜYÜKBOY PİZZA SERVİSİ: Ayrıca canı pizza çeken Tarkan"ın sevdiği malzemelerden hazırlanan büyük boy bir pizza sipariş edildi.

BASINDAN KORUNDU: Gözaltına alınan şüphelilerin her zaman fotoğraflarının çekilmesine müsaade eden narkotik polisleri, söz konusu Tarkan olunca, basın mensuplarıyla köşe kapmaca oynadı.

TARKAN ŞARKILARI ÇALINDI: İddialara göre Narkotik Şube Müdürlüğü"nde Tarkan şarkıları çalındı.

HATIRA FOTOĞRAFLARI: Polislerin Tarkan"la fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği iddia edildi.

Vatan