Bu yı 17.'si düzenlenen Kral TV Müzik Ödülleri Töreni'ne Tarkan'ın damga vurması, müzik dünyasında tartışma yaşattı. Megastar'ın 7 ödül birden alması, meslektaşlarını çileden çıkarttı. Tepkilerin bir diğer nedeni ise; toplam 19 dalda dağıtılan ödüllerin 15'ine DMC Müzik'in sahip olmasıydı. Tarkan ve DMC Müzik'in patronu Samsun Demir'e tepki gösterenlerin başında Demet Akalın geldi. 
 
'TEBRİK ETMEK ZOR MU?' 
"Kral TV değil, Samsun Demir Müzik Ödülleri" diyen Akalın, Hande Yener ve Sıla'nın da ödül alamamasına öfkelendi. Demet Akalın, kliplerini Kral TV'ye vermeyeceğini ekledi. Hande Yener, Şehrazat, Seren Serengil ve Kemal Doğulu da ödüllerin dağıtım şeklini eleştirdi. Samsun Demir ise "Yıllarca ödül almasak da alanları tebrik ettik. Bu ülkede kazanamayan gelecek yıl daha iyisini yapmalıyım diyemiyor" açıklamasını yaptı.
 
ÜNLÜLER NE DEDi?
* Hande Yener: Sıla da mutlaka bir ödül almalıydı. DMC, gövde gösterisi yaptı; yıllar önce Prestij Müzik'in yaptığı gibi. 
* Seren Serengil: Demet Akalın, ödül almadı. Peki geçen yıl en çok o dinlenmedi mi? Allah Allah, niye bu oluyor bizim ülkede? 
* Sinan Akçıl: Tarkan'a bana da bir ödül bıraktığı için teşekkürler! 
* Kemal Doğulu: 17. Tarkan Ödülleri Töreni de sona erdi!
 
VATANDAŞ NE DEDi?
* Kral TV'den bir arkadaşım aradı; hâlâ Tarkan'a ödül veriyorlarmış... 
* Gelecek yılki Kral TV Ödül Töreni, Tarkan'ın evinde yapılacakmış. 
* Flaş! Bazı şarkıcılar, Megastar'la aynı yıl albüm çıkarmama kararı aldılar. 
* Emek+sabır+başarı+kral= Tarkan. Ne kadar şanslıyız ki; kral varken soytarılarla işimiz olmuyor. 
* İşin içinde Tarkan olunca, geri kalan kaç kişi ödül alabilir ki?
 
ANASININ KIZI
Merhum söz yazarı Aysel Gürel'in "en iyi şarkı sözü" dalında aldığı ödülü; kızı Müjde Ar'ın Tamer Karadağlı'nın elinden aldığı dakikalar, herkesi kahkaya boğdu. 
Sahneye annesiyle özdeşleşen perukla çıkan Müjde Ar, canlı yayında ünlü oyuncunun dudaklarına öpücüğü kondurdu ve espriyi patlattı: "Ne de olsa, ben annemin kızıyım.
 
MİNİK SERÇE VE ÇETESİ
Türk Pop Müziği'nin yaşayan efsanesi Sezen Aksu, sahneye eski vokalistleri Sertab Erener, Aşkın Nur Yengi ve Levent Yüksel ile çıktı. Unutulmaz Sezen şarkılarını seslendiren Minik Serçe ile çetesi, yıllardır beklenen ve özlenen bir şov sergiledi.
 
EV SAHİBİ TAM NOT ALDI
Kral TV Müzik Ödülleri Töreni'nin ev sahipliğini Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile eşi Diana Şahenk yaptı. Diana Hanım, şıklığı ile göz kamaştırdı.
 
OĞLUYLA AYNI SAHNEDE
Oğlu Mithatcan'ın gitarıyla eşlik ettiği Sezen Aksu, "Analar neler doğuruyor!" diyerek güldürdü.
 
GECEDEN İLGİNÇ DETAYLAR
* Arabeskin babası Orhan Gencebay, layık görüldüğü "Meslek Onur Ödülü"nü; Ferit Şahenk'in elinden alırken gururluydu.
 
* Geçtiğimiz aylarda yüz felci geçiren Ferdi Tayfur, rahatsızlığının ardından ilk kez görüntülendi. Tayfur, "Artık iyiyim, beni sevenlerimin duası korudu" dedi.
 
* Geceye telefonla bağlanması planlanan İbrahim Tatlıses'e doktorlarından izin çıkmadı.
 
takvim