Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş,Medya ve Terör Sempozyumu”na katıldı. Medyanın “terör örgütleri” konusunda dikkatli olması gerektiğini savunan Kurtulmuş, “Çok açık söylüyorum medya bu konuda inşallah bundan sonra mecburen ayağını denk almak durumunda kalacak” dedi.

Medyada “terör örgütleri” lehine işler yapılamayacağını belirten Numan Kurtulmuş, “Terörün propaganda gücüne karşı medyanın uyanık olması lazım. Çok açık söylüyorum medya bu konuda inşallah bundan sonra mecburen ayağını denk almak durumunda kalacak. Ben bunu söylediğim zaman bazıları eleştirdiler ama kusura bakmayın bu kadar terörle mücadele eden bir ülkede medya dingonun ahırı değildir” şeklinde konuştu.

'NE İMAMI YA?’

Bazı medya kuruluşlarının “terör örgütlerinin terminolojisi” kullandığını söyleyen Kurtulmuş, “Efendim milis gibi, başkan gibi vs. imam gibi, bilmem kimin imamı, ne imamı ya? Bilmem kimin başkanı, ne başkanı? Terör örgütü de onu istiyor. Biz falancanın imamı diye söylediğimiz zaman Pensilvanya’da oturan canibaşı da elini ovuşturuyor” ifadelerini kullandı.