Bölgede yeni bir arkeolojik bulguya rastlayan Alabanda Kazı Başkanı Doç. Dr. Suat Ateşlier, Bölüntü köyü yakınlarında Medusa başlı lahit tespit etti. Karya dönemine ait olduğu sanılan bu tür lahitin baş tarafında Medusa başının resmedilmesinin çok rastlanan bir durum olmadığı açıklandı.
Alabanda’da devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Çine İl Genel Meclisi üyesi Gültekin Alp Akbay ve ADÜ Araştırma ve öğretim görevlisi Sedat Akkurnaz, Kazı Başkanı Ateşlier ile birlikte Medusa başlı kaya mezarı hakkında bilgiler aldı.
Ateşlier, bu lahitin eşine az rastlanan bir lahit olduğunu belirterek, “Ben bir kaya mezarda ilk kez Medusa’nın resmedildiğini tanık oldum. Bu mezar bir ‘Karya kaya lahtidir’ Mezarın baş kısmını üzerindeki anakayada yer alan figür ise Medusa figürüdür. Mezarı kötülüklerden korumaya yönelik olarak yapılmıştır. Mezar muhtemelen Hellenistik döneme yani M.Ö. 3- 1. yüzyıllara ait olduğunu düşünüyoruz. Alabanda kazı çalışmaları çerçevesinde bu yörede kapsamlı araştırmalarımız da devam edecek” dedi.
Gültekin Akbay da, Çine sınırları içinde henüz tespit edilmemiş antik döneme ait bazı kalıntılardan söz etti. Akbay, kazı görevlilerine bu konuda yardımcı olmak, kültürel mirasın ortaya çıkarılıp belgelenmesi için yerlerini gösterebileceğine dair söz verdi.