Sertab Erener sevgilisi Demir Demirkan ile paylaştığı Bodrum Bitez Yakaköy"deki yazlık evinde Instyle Home dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu:

- Bodrum"da yaşamaya başlayınca medeniyetlerin neden buradan çıkmış olduğunu daha iyi anladım. Yakaköy"deki evimden kolay vazgeçmem. 15 Haziran"da çıkacak olan Painted On Water albümünün hazırlıklarını da burada yaptım. Albümümün müzikleri Demir"e ait. Aslında albümün sahibi Demir ben onun solistiyim.

- Aslında bu evi başlarda 3 aylığına kiralamaya karar vermiştim. Ama Demir de ben de 2 yıldır kopamadık. 2 yıldır ürettiğimiz her şarkıda buranın izleri var. 2007 yazının başında albümün hazırlığı için buraya gelmiştik, geliş o geliş. Doğanın içinde herkesten uzak olalım kimseyi rahatsız etmeyelim dedik. Demir"in Bitez"de büyümesi burayı tercih etmemizde en büyük etken. Hatta emlakçı arayıp bize bu evi göstermeye götürdüğünde yolu görüp "biz bu izole yaşam işini biraz abarttık" diye düşündük.

- Burada çok huzurlu bir yaşamımız var. Aslında ben buradaki yaşamı zaten çoktan hayatıma adapte etmişim. Sadece mekan arıyormuşum. İstanbul"u hiç özlemiyoruz. Çok sade ve basit bir hayatımız olsa da hergün doğanın güzel sürprizleriyle uyanarak yeni bir şeyler deneyimliyoruz Demir"le. Bol bol kitap okuyup, meditasyon yapıyoruz.