Kenan Işık'ın atv'de yayınlanan 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programına konuk olan Metin Akpınar, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar gibi yeni dönemin komedyenleri ile ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındığını belirtti.

"Bunların içi boş, kof" gibi eleştirilere katılmadığını ifade eden Akpınar, "Ben çocukları bu anlamda eleştirmek istemiyor. Çünkü medya bunu suistimal ediyor. İnsanları birbirine düşürüyor, kavgalar çıkarıyor, kavgadan da kendine yarar çıkarıyorlar" diyerek medyaya yüklendi.

ONLAR YALNIZ BİR İŞ YAPIYOR

"'Şahan kötüdür, Cem Yılmaz şöyledir, en iyisi benimdir' diye bir şey söylemek düşünsel bile mümkün değil. O anlamda eleştirmek istemiyorum" diye konuşan Akpınar, tiyatronun kollektif bir iş olduğunu belirterek "Bu arkadaşlarımızın yaptığı işin çoğu yalnız. Bir sanat yelpazesinde tabi standup komedi de olmalı tabi one man show da olmalı" dedi.

CEM VE ŞAHAN MEDDAHLIK YAPIYOR

Tiyatrodan sonra televizyonda yapılan bir meddahlığın sözkonusu olduğunu belirten Akpınar, "Ben son dönemde çocukların yaptığı meddahlıktır diyorum... Meddahlık öykü nakletmektir. Meddah o öyküyü naklederken her kalıba ve şekle girer. Bu arkadaşlarımız onu daha sınırlı daha köşeli bir alan içinde yapıyorlar" diye konuştu.

Cem yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimlerin yaptıkları işten büyük paralar kazandıkları hatırlatılan Akpınar, Zeki Alasya'nın da kendisine bu konudaki bir serzenişini şöyle aktardı:

"Zeki bana kızmıştı sonradan, 'Biz niye denemedik bunu. Dünya kadar para kazanırdık' diye.

Televizyon Gazetesi