Gündemin bir diğer maddesinde yer alan hasta nakil aracının ücretinin belirlemesi konusu Belediye Meclis toplantısında tartışmalara sebep oldu.
Belediye Başkanı Mümin Kamacının “Ambulans Hastane Derneği tarafından belediyemize hibe edildi. Ancak içerisi boş, ekipman yoktu, kuru kasa olarak verildi. Cenaze aracı gibi başka amaçla da kullanılabilir” sözlerine AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Osman Çoşkun tepki gösterdi. Çoşkun “Ben de bir dönem Hastane Derneğinin yönetiminde bulundum. Böyle konuşmanız üzücü. Araç size verildiğinde kuru kasa değildi. Hasta Nakil aracını cenaze aracı olarak kullanmanız yasal değil” dedi.
Coşkunun sözlerine sert tepki veren Başkan Kamacı “Osman Bey laf olsun diye konuşmayın. Yalan mı söylüyoruz? Bize teslim edildiğinde içerisinde ekipman yoktu. Aracın hasta nakil aracı olarak kullanılması için içerisinde hemşiresi, doktoru ve diğer tıbbi ekipmanların olması gerekir. Araç bize boş kasa olarak verildi. Bilmeden konuşmayın” diye konuştu.
CHP'li Ahmet Karaoğlu ise, şunları söyledi: “İçi boşaltılmış kasa olarak gelen bu aracın doktorsuz, hemşiresiz ve ekipmansız kullanılması da suç. Bu şekilde belediyenin ambulansı var gelmiyor. Oysaki donanım yok. Cenaze aracı olarak kullanılması daha mantıklı” dedi.
CHP'li Mustafa Kıray “Ambulans için 112 var, hastane ve vs. var. Ancak bunun yanında Didim'in cenaze aracına ihtiyacı var”
Tartışmalar sırasında tansiyon yükselirken Başkan Kamacı Osman Coşkun'u ikna etmek için söz konusu ambulansı getirtti. Osman Coşkun Refik Turan ile inceleme yaptığı aracın donanımlı olduğunu sadece ilaç ve ekip eksiği olduğunu belirtti. Araç incelirken olay yerinde bulunan trafik polisi ise aracın bu hali ile ambulans olarak trafiğe çıkamayacağını söyledi.
Tartışmaların sonucunda hasta nakil aracı mı, cenaze aracı mı olduğu tartışılan aracın nakil işlemleri için 1 kilometresine 50 kuruş fiyat uygulanması oy birliği ile kabul edildi.