Söke Belediyesi yönetiminin büyük projeleri arasında yer alan, Harikalar Dünyası Parkı içindeki Gemi Restaurant"ın içki ruhsatı konusu, Söke Belediyesi Meclis toplantısının tartışma konusu oldu. Yapımı aşamasında Söke kamuoyunu meşgul eden tartışmalara konu olan Harikalar Dünyası Parkı içinde bulunan Gemi Restaurant"ın içkili yerler statüsüne dahil edilerek, krokiye işlenmesi konusu Söke Belediye Meclisine taşındı. Belediye Meclis üyeleri arasında çocukların rağbet ettiği Harikalar Dünyası Parkı içinde bulunan Gemi Restaurant"ta içki satışı yapılamalı mı yoksa yapılmamalı mı tartışması yaşandı.
Konuyla ilgili ilk olarak söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kemal Karakaş; “Harikalar Dünyası Parkı Söke halkının hizmetine sunulan güzel bir yer. Bu alan genelde çocuklara hitap ediyor. Çocuklara yönelik alanda restoranın içkili olması doğru değil. İçki satış izni verildiyse bile iptal edilmeli” dedi.
CHP"li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Muslu ise; “Bende içkiye karşı biriyim. Ancak Harikalar Dünyası içindeki Gemi Restoran çok güzel bir yer oldu. Söke"mizin böylesi mekanlara ihtiyacı var. Sökeliler olarak yıllardır böylesi mekanlar için Söke dışına gitmek zorunda kalıyorduk. Dışardan gelen misafirlerimizi de ağırlayacağımız mekanımız yoktu. İçkiye hayır dememe rağmen Restoran"da içki satışına devam edilmeli” dedi.
Söke"de içkili mekanlara ihtiyaç duyulmasının doğal olduğunu belirten Anavatan Partili Belediye meclis Üyesi Mehmet Küçükvar; “Bizim sıkıntımız çocuk oyun alanı içinde içki satışının olması” dedi.
Projenin konuşulmaya başlandığı ilk günden bu yana konseptin başta Belediye Meclis üyeleri olmak üzere kamuoyuna aktarıldığını ifade eden CHP"li Belediye Meclis Üyesi ve Söke belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı; “Harikalar Dünyası Parkı içinde bulunan işletmelerin çalışmaları ile ilgili gerekli güvenlik ortamı hazırlanmış durumda. Böylesi nezih bir restoranda içki satışı olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca restoran ile çocuk oyun alanları farklı yerlerde” dedi.
Anavatan Partili Belediye Meclis Üyesi İsa Gümüş ise; Harikalar Dünyası Gemi Restaurant"ta içki satışının sakıncalı olmadığını, aksine Sökelilerin Kuşadası ve Yayla Köy"de bulunan içkili mekanlara gitmelerine gerek kalmaması için içki satışının devam etmesi gerektiğini söyledi.
Belediye Meclis Üyelerinin görüşlerini belirtmelerinin ardından konuyla ilgili kendi görüşlerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; Gemi Restaurant"ta içki satışının neden 3 ay sonra bugün nokta olarak ilgilenildiğini merak ettiğini ve üzüldüğünü söyledi. Söke"de yıllardır gidilebilecek yer sıkıntı olduğunu, bu eksikliği ortadan kaldırmak üzere hayata geçirilen bir proje olduğunu ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “İlk kurgu yapılırken; park içinde restoran olacağını belirtmiştik. Bugüne kadar gerek emniyet gerekse Harikalar Dünyası güvenlik ekiplerinde kayıtlı bir olay yok. Ayrıca vatandaşlardan gelen bir şikayet de yok. Aksine birçok vatandaşımızdan özellikle bayanlardan teşekkür alıyoruz. İzmir fuarında da çocuklar için reyonlar var aynı zamanda fuar içinde yine içkili restoranlar da var. Meclis üyelerimizin her birinin düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama bu güne kadar gelişen bir sıkıntı yok, olsaydı kapatılmış olurdu” dedi. Belediye meclis üyelerine mahalle aralarında bulunan park ve yeşil alanları örnek gösteren Başkan Özekmekçi; “ Bu alanları isterseniz gece saatlerinde birlikte gezelim. İnsanların nasıl içki içtiklerini birlikte görelim” dedi.
Yapılan tartışmalar sonunda muhalefet kanadından Anavatan Partili Meclis Üyeleri Şerafettin Cindaroğlu ve İsa Gümüş ile birlikte CHP"li Meclis Üyelerinin tamamı Harikalar Dünyası Gemi Restaurant"ta içki satışına “evet” derken; Anavatan Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Toyran ise gündüz içki satışı yapılmaması şerhi ile “evet” dedi. Anavatan Partili Meclis Üyeleri Murat Kaloğlu, Mehmet Küçükvar, Meryem Toptay ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Kemal Karakaş, Coşkun Oruçyüz ise içki satışına “red” oyu kullandı
Toplantıda çoğunluğun oyu ile Harikalar Dünyası Parkı"nda içki satışına onay çıktı.