Mecliste imar konularıyla ilgili bir maddenin görüşüldüğü sırada ‘ben iktidar partisi üyesi olsam ciğerini söke söke isteklerimi yerine getirtirim’ diyen MHP’li İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç’e AK Partili meclis üyeleri ‘kasapmı geldi meclise’ demesi üzerine başkan ‘Ben kasabım var mı diyeceğiniz’ şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine mecliste gerilen ortam diğer meclis üyelerinin konuyu değiştirilmesiyle normale döndü.

Aydın İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları Hayri Güleç başkanlığında devam etti. Temmuz ayı ikinci oturumu için toplanan meclis ihtisas komisyonlarına havale edilen konuları görüştü.

İlk olarak Plan, Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan bazı ilçelerin köylere hizmet götürmek birliklerine para aktarımı konusu görüşüldü. İki ayrı raporda ele alınan konuyla ilgili Karpuzlu Hatipkışla Köyüne içme suyu için harcanacak 170 Bin TL’lik paranın aktarılmasını uygun gören rapor oy birliği ile kabul edilirken, yine bazı köylerin tefrişat ve bakım onarım ihtiyacı için ilçelerin köylere hizmet götürme birliklerine 32 Bin TL’lik ödenek aktarımı oy birliği ile kabul edildi.

‘KASABIM VAR MI DİYECEĞİN’

Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan bir imar değişikliği ile ilgili raporun görüşüldüğü sırada konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, “Lütfen AK Partili meclis üyelerimiz sayın il başkanınıza mı ileteceksiniz, yoksa sayın milletvekillerinize mi söyleyeceksiniz bilmiyorum ama şu imar yasasını bir an önce çıkarsınlar. Ben iktidar partisi üyesi olsam istediklerimi ciğerini söke söke alırım” demesi üzerine AK Parti sıralarından tepki sesleri yükseldi. AK Parti Bozdoğan İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Elmacı, “Siz neredesiniz, kasap mı geldi meclise” sözleri üzerine sinirlenen Meclisin MHP’li Başkanı Hayri Güleç, “Ben kasabım, var mı diyeceğiniz” şeklinde cevap verdi.

Ortamın gerilmesi üzerine devreye giren diğer meclis üyeleri konuyu değiştirerek ortamı yumuşattılar. Meclis yaşanan kısa süreli gerilimin ardından kaldığı yerden devam ederken, diğer komisyon raporları da görüşülerek meclisin ikinci oturumu tamamlandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png