Gündem maddesiyle ilgili olarak meclise bilgile veren Belediye İmar Müdür Seda Yüksel "İmar Müdürlüğü olarak bölgesel ihtiyaçlara dayalı bir öneri yaptık. TES-İŞ - 3. koy'a, 3 Koy'dan Taşburun'a kadar olan alana iskele koyma talepleri değerlendirilebilir. Plan onaylamasını belediye, kiralama işlemini mal müdürlüğü yapacak” dedi. Maddeyle ilgili söz alan CHP'li Belediye Meclis üyesi Ercan Atasoy belediyenin neye göre izin vereceğini sorarak “İstenilen yere iskele konulmasını neye göre onaylayacağız. Talepte bulunan vatandaş fizibilite raporu getirsin. Deniz kirliliği yaratacak mı? Konu ile ilgili hiç bir bilgimiz yok.” sözleri ile tepki gösterdi.
CHP"li Taner Küsmez ise “Bu tarz talepleri değerlendirirken daha dikkatli olalım. Rant var. Alanlar vatandaşın kullanımına kapatılıyor. Talepte bulunanın hakkı varsa incelemeye verelim ama dikkatli olalım” diyerek itiraz etti.
CHPli Mustafa Kıray ise konu ile ilgili olarak “Halk açısından ihtiyaç mı değil mi ya da kriterlere uygun mu değil mi onu tartışalım. Deniz müsteşarlığı ne istemiş. Meclise dosyalanarak getirilme kararını alalım” dedi.
Tartışmalar sonrasında medusa önüne iskele kurulması talebi İmar Komisyonunun çalışma yapması kararı alınarak ertelendi.