AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Başkan Çerçioğlu bugün saat 17:30’da Belediye Meclis Salonunda yapılan Ocak ayı ilk birleşiminde Aydın’ın yedi milletvekiline seslenerek “Adliye sarayı için düşünülen yer yetersiz. Mevcut Adliye Sarayı da ihtiyacı karşılayamıyor. Belediye olarak işbirliğine hazırız. Tüm milletvekillerimiz ile birlikte mutlaka uygun bir yer bulmalıyız” dedi.
Toplantıda gündemin dokuzuncu maddesi olan “Aydın Merkez Veysipaşa Mahallesi 1603 ada 2 parelde kayıtlı belediyeye ait 34 nolu bağımsız bölümün Cumhuriyet Savcılığına tahsisi” konusu ise Hukuk Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Toplantının üçüncü maddesi gereğince Denetim Komisyonu üyelerinin gizli oylama ile seçimi yapıldı. CHP grubundan Sümran Ünal, Kamil Kaya ve Ahmet Öztürk; AKP grubundan Mehmet Tuğcu; MHP grubundan da Murat Saltık Denetleme Komisyonuna seçildi. Toplantıda belediye meclisinin tatil yapmadan 12 ay aralıksız çalışmasına karar verildi. 

Mecliste deve güreşi atışması
Toplantı sırasında AKP’li meclis üyelerinden Nebil Alparslan yılbaşı için hazırlanan ışıklandırma ve deve güreşi festivaline belediyenin yapacağı maddi katkıyı gündeme getirdi. Başkan Çerçioğlu Nebil Alparslan’a “Özel günlerin niteliğine göre çeşitli süslemeler yapıyoruz. Deve güreşleri ise bir gelenektir. Geçen yılki deve güreşlerinde belediye olarak sadece 4 bin 500 TL harcadık. Buna karşılık olarak 6-7 bin misafirimiz geldi. Hem medya aracılığıyla şehrimizi tanıttık hem de yurdun dört bir yanından gelenler festival boyunca Aydın ekonomisine katkıda bulundular. “ yanıtını verdi.
Toplantıda ayrıca şu kararlar alındı:
İmar Planına yapılan itirazlar ve koruma amaçlı imar planmı uygulaması hususu İmar Komisyonu’na havalesi Aydın Merkez Mesudiye Mahallesi tapunun 456 ada 26 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 311.97 metre kare yüz ölçümlü parselde 1.65 metre kareye tekabül eden 55/10399 paylı ve Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 1163 ada 13 parselde 436. 47 metre kare yüzölçümlü 2.89 metre kareye tekabül eden 145/21919 paylı belediye hisselerinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması takası veya devir şeklinde verilmesi hususu ile hazırlanan 2012-2016 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programının İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havalesi
Aydın yeni otogar binasının yapım işi için İller BankasıGenel Müdürlüğü’nden alınan 4 milyon TL kredinin azami 10 milyon TL’ye yükseltilmesi kredi kullanma tarihinin tespiti, yapılan borçlanmanın iptalini istemeye ve kredi ile ilgil tüm işlemleri yapmaya sözleşme ve evrakları hazırlamaya Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yetkili kılınması hususunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi

22.02.2007/26442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve standartlarına dair Yönetmeliğin 10. Maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesine istinaden norma uygun olarak hazırlanan I sayılı Memur Kadro İhdas Cetvellerinin ve Norm İşçi Kadro sayısının 227’ye çıkarılmasını teminen hazırlanan kadro ihdas cetvelleri, Belediyenin çeşitli birimlerinde 2011 yılında 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına göre çalışmaları devam etmekte olan sözleşmeli personellerin tekrar 01.01.2012-31.12.2012 tarihleri arasında yeniden çalıştırılması ve personellere aylık olarak Maliye Bakanlığınca tespit edilen derece ve kademeler esas alınmak üzere 657 sayılı devlet memurları kanununa göre tespit edilecek net tutarların ödenmesi ,
Adnan Menderes Üniversitesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) nın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında hazırlayacağı “Afete hazırlık- Aydın İli Modeli” faaliyetinde faaliyet ortağı olarak Aydın Belediyesinin yer alması ve Belediyeyi temsilen Başkan Özlem Çerçioğlu’nun yetkili kılınması, hususları oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi olan GEKA’nın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programına başvurulmasına başvuru faaliyetinin uygulanmasına Belediyeyi temsilen proje dosyasındaki tüm belgeleri ve dökümanları imzalamaya Başkan Özlem Çerçioğlu’nun yetkili kılınması hususuna Nebil Alparslan ve Özcan Petekkaya’nın red oylarına karşılık oy çokluğuyla karar verildi.

belediye-meclisi.jpg