BDP’nin, Batman’da, ’Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum’ sloganıyla Turgut Özal Bulvarı Basın Kavşağı’nda düzenlediği mitinge, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Polisin sıkı güvenlik aldığı mitingde ’Baskılara boyun eğmeyeceğiz, irademizi kıramazsınız’ yazılı pankart açıldı. İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

“Siz de buradasınız, biz de. Başta Batman Cezaevi olmak üzere diğer illerdeki zindanlarda olan yoldaşlarıma ’merhaba’ diyorum. ’Arap Baharı’ diye Ortadoğu’yu kışa çevirdiler. Bizim kışı nasıl geçirdiğimizi işte bu meydanlar gösteriyor. Bizler yan yanayız, meydanlardayız. Onlar da her şey var. Ama işte bu meydandaki halk onlarda yok. Bunlar parti değil, şirkettir. Bunlardan 300 kişi düşürseniz tepe taklak düşerler. Onlar bu halkı susturamaz. 9 bin kişi de içeriye alsalar bu halkı yıldıramayacaklar. Barış, özgürlük ve eşitlik gelene dek biz bu halkın yanında olacağız.”

Gültan Kışanak ise 370 bin oyla seçilen 6 milletvekillerinin hala tutuklu olduğunu belirterek, “Halk iradesine saygı göstermeyen AK Parti, tutuklu vekillerin çıkarılmasına yönelik yasa düzenlemesinde ’Eğer vekiller çıkarsa hırsızlar da, çeteler de çıkar’ diyor. Oysa Meclis’te çete ve hırsızlar var. Bu halkın temsilcilerini Meclis’e sokmak istemiyorlar” dedi. (vatan)