Kuşadası Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. AK Parti"li meclis üyeleri Tacettin Özden ve Naile Göçen Çukurova ile CHP"li meclis üyeleri Ahmet Gökalp, Ömer Günel, Oğuz Başöz ve Yaşar Kotan"ın mazeret göstererek katılmadığı toplantının ortasında, DSP"li meclis üyesi Fahri Pancar fenalık geçirdi. DP"li Halit Şakar ve DSP"li Muşti Demiroğlu da toplantıyı terk ederek, Fahri Pancar"ı hastaneye götürdü.
Bir önceki meclis toplantı tutanağının oybirliği ile kabul edilmesinden ardından, meclis tatil ayının tesbiti hakkındaki maddeye geçildi. Ağustos ayı oy birliği ile tatil ayı olarak belirlenirken, meclis toplantılarının her ayın ilk Perşembe günü yapılması da oy birliği ile kabul edildi.
Yasa gereği ocak ayı meclisinde kurulması gereken Denetim Komisyonu da gizli oyla seçildi. Yapılan oylamada DSP"li Muşti Demiroğlu ile CHP"li Yusuf Emik ve Zekeriya Tünk oy birliği ile Denetim Komisyonu"na seçildi.
Meclis üyelerinin huzur hakkının belirlenmesi hakkındaki madde 66.05 lirayı geçmemek üzere, encümen üyelerinin huzur hakkının belirlenmesi hakkındaki madde aylık 356.67 lira, memurlar içinse 178.33 lirayı geçmemek üzere, denetim ve ihtisas komisyon üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki madde günlük ödeme kamu personeli için 59.44 lira, kamu personeli dışında kalanlar için 118.88 lira olarak oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra Belediye Başkan yardımcılarının maaşının belirlenmesi hakkındaki maddeye geçildi ve 3 bin 963 lirayı geçmemek kaydı ile en üst maaş olarak oy birliği ile kabul edildi.
Sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki maddede ise mimar, mühendis, veteriner, tekniker, şehir plancılarının maaşları yüzde 20 artış ile oy birliği ile kabul edildi. Daha önce sözleşmeleri feshedilen, ancak mahkeme kararıyla görevlerine dönen mühendis kadrosu için 1.638.30 lira, tekniker kadrosu için de 1.266.15 lira maaş verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Davutlar"da bulunan jeotermal kaynağı ile ilgili ihaleye katılmak amacıyla Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e yetki verilmesi ile ilgili madde oybirliği ile kabul edildi. Amatör spor kulüpleri bünyesinde bulunan sporculara ve personeline KAMEK tarafından yemek verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kuşadası Belediyesi"nin aşevi kurması, Aşevi Yönetmeliğinin hazırlanması ve bu konuda DP"den Halit Şakar, DSP"den Fahri Pancar, CHP"den Zekeriya Tünk, Çetin Balatlıoğlu ve AKP"den Tacettin Özden"den oluşan bir komisyon kurulması ve konunun plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Ardından kadro iptali hakkındaki 4. maddenin ilk bendinin görüşülmesine geçildi ve oy birliği ile kabul edildi. 4. maddenin ikinci bendinde ise zabıta ve itfaiye personelinin fazla mesaileri belirlendi ve 207 lirayı geçmemek koşulu ile oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra imar konularının görüşülmesine geçildi. 4. maddenin üçüncü bendinde 1960 ada 1 parseldeki okul arsası ile ilgili imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. 2010 ada 1 parseldeki taşınmazın koruma amaçlı imar plan tadilatı ve yapım ihalesi ile il özel idareler katkı payı istenmesi hakkındaki 4. maddenin 4. bendi de oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemin beşinci maddesine geçildi. Komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü beşinci maddenin ilk bendinde imar komisyonuna havale edilen konular ele alındı. Beşinci maddenin ilk bendinde 662 ada 6 parseldeki akaryakıt istasyonunun talebi oy birliği ile kabul edilirken, Kadıkalesi yanındaki bir arsanın konuttan turistik tesis imarına dönüştürülmesi ile ilgili konu DSP grubunun 5 çekimser oyuna karşılık 12 oyla kabul edildi. Çevreyolu üzerindeki 142 ada 2 parseldeki arsa imarının konut alanından ticari alana çevrilmesi ile ilgili 4 çekimser oya karşılık 13 oyla kabul edildi. Camiatik Mahallesindeki 1597 ada 8,9,10,11 ve 12 numaralı parsellerin ayrık nizam 4 kat imar verilmesi ile ilgili konu da yine 4 çekimser oya karşılık 13 oyla kabul edildi.
Beşinci maddenin ikinci bendinde ise imar komisyonuna havale edilen Efes 2-3 Evlerinin imar sorunu içinse imar komisyonuna 1 aylık süre verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Beşinci maddenin 3. bendinde ise tarife komisyonuna havale edilen tarife cetvelindeki 46, 74 ve 35. maddelerin oy birliği ile yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Hukuk komisyonuna havale edilen Behçet Alp"in 653 ada 42 parselle ilgili karara yaptığı itiraz için bir üniversiteden uzman görüşü alınması oybirliği ile kabul edildi.
Ardından altıncı maddenin görüşülmesine geçildi. Altıncı maddenin birinci bendinde yasa gereği 2009 cari yılı denetimi ile ilgili 15 gün süreyle iki uzman çalıştırılması ve 2000 gösterge rakamlarının devlet memurları için uygulanan aylık kat sayı üzerinden günlük olarak ödeme yapılması oy birliği ile kabul edildi. 6. maddenin 2. bendinde ise Belediye Başkanının maaşının belirlenmesi ele alındı. Belediye Kanununun 39. maddesinin uygulanması oy birliği ile kabul edildi. 6. maddenin 3. maddesinde İmar plan tadilatlarının imar komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.
6. maddenin 4. bendinde ise Hollanda fuarına Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile DSP"li Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Güneş ve CHP"li Belediye Meclisi Üyesi Murat Saraç"ın katılması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin son maddesinde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası limanı ile ilgili yaşanan gelişmelerle ilgili barkovizyon eşliğinde ayrıntılı bilgi verdi.