Adayların tanıtıldığı toplantıda görev süresini dolduran belediye meclis üyelerine hizmetlerinden dolayı plaket verildi.
Menderes Park Tesislerinde düzenlenen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti 22. dönem milletvekili Semiha Öğüş, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Başkanı Sadık Atay, Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri adayları ile partililer katıldı.
Aday tanıtım toplantısında belediye meclis üyesi adaylarını tek tek tanıtan Mustafa Ancın, Aydın Belediyesi Meclisi"nin AK Parti"li üyeleri olarak geçen 5 yılda önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. AK Parti"li üyelerin dik duruşlarıyla birçok konuda takdirle karşılandıklarını belirten Ancın, “Arkadaşlarımın dik duruşları sayesinde ben bu gün başkan adayı olarak bugün karşınızdayım. Geçen dönemde olduğu gibi şimdi de doğru adaylarla yeni dönemde hizmet üreteceğiz. Biz kendimizden eminiz, birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu yüzden bugün Aydın sokaklarında dolaşmaya başlayan seçim otobüsümüzde benimle birlikte tüm arkadaşlarımın da fotoğrafları bulunuyor. Arkadaşlarımı sizlere tanıttım. Umuyorum Aydın"ımıza çok güzel hizmetleri yapacağız. Ön planda bu kadrolarla, arka planda teşkilatımızla, milletvekillerimizle, il başkanımızla, ilçe başkanımızla şehrimizi hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için sabırsızlanıyoruz. 29 Mart gelsin de herkes boyunun ölçüsünü alsın” dedi.
2004"te yapılan yerel seçimlerde Aydın"da büyük bir zafere imza atan AK Parti"nin 21 belediye meclis üyesi ile yola çıktığını hatırlatan Milletvekili Mehmet Erdem de, “Ama ne yazık ki geçen sürede bu arkadaşlarımızdan 13 belediye meclis üyemiz AK Parti kadroları içerisinde kaldılar. Biz tüm arkadaşlarımızla takımı oynamak isterdik ama bazı nedenlerle bu olmadı. Ama bu 13 arkadaşımız belediyeden ve belediyeyi yönetenlerden çeşitli zamanlarda ve çeşitli vesilelerle zarar görmüşlerdir, baskı görmüşlerdir. Ben bunları fiilen yaşadım. Biliyorum; tek tek kimin ne yaşadığını nasıl sıkıntılar çektiğini biliyorum. Ama atalarımızın bir sözü var, "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" Kim zulmettiyse, mazlumun ahını aldıysa onun dumanı ağır ağır çıkar. Ve çıkacaktır da, göreceksiniz önümüzdeki günlerde. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.
AK Parti"nin Aydın"da seçim otobüsüne belediye başkan ve belediye meclis üyesi adaylarının fotoğraflarını yapıştırabilen tek parti olduğuna işaret eden Erdem, şunları söyledi: “Bundan sonraki süreçte, 29 Mart"tan sonra inşallah belediyede takım oyunu ile ortak aklı oluşturma noktasında güzellikleri Aydın"a kazandıracağız. Geçen dönemde bu sıkıntıları çeken, bu fedakarlıkları gösteren belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız il başkanlığım döneminde bizimle beraber bu sıkıntıları çekip mücadele etmişlerdir”
Yapılan konuşmaların ardından Aydın Belediye Meclis üyesi olarak görev süresini dolduran meclis üyelerine Milletvekili Erdem, Semiha Öğüş, İl Başkanı Atay, İlçe Başkanı Aslan ve Başkan adayı Ancın tarafından teşekkür plaketleri verildi. Belediye ve il genel meclis üyesi adaylarının tanıtıldığı toplantıda, adaylar toplu halde fotoğraf çektirdi.