Didim"de görev yapan basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutlayan Cahit Kaya, “Topluma en hızlı bir şekilde ve objektif haber ulaştırma gayesi ile oradan oraya koşan, var gücü ile emek harcayan değerli gazete çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler gününü en içten duygularla kutluyorum. Ülkemizde soysa ekonomik yapının hızlı bir şekilde bozulduğu son zamanlarda gazete çalışanları da bundan nasiplerini almıştır. Yetmiyormuş gibi gerek yazılı gerekse görsel basın emekçilerinin haber koştururken uğradıkları muameleleri ve saldırıları görüyoruz. Tek amaçları kamuoyuna sağlıklı haber ulaştırmaya çalışan basın emekçilerini kutluyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlikte günden değerlendirmesi de yapan Cahit Kaya, Turizm Alt Yapı Birlik Başkanı Salih Bankoğlu"nun Hollanda"da düzenlenen turizm fuarına katıldığını belirterek, “Hollanda Fuarı Turizm Alt Yapı Birliği"nin ilk resmi katılımı. DİTAB olarak ilçeyi temsil edecek Ticaret Odası ve Turizm Derneğinden de katılım oldu ancak üst çatı DİTAB. Birlik belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak hareket ediyor, öncelikli görevlerimiz turizm ve altyapı. Belediyeler ve turizmciler olmadan başarımız söz konusu değil. Birliğimiz henüz çok yeni olmasından dolayı halk tarafından bilinmiyor. Bu anlamda her zaman olduğu gibi gazetecilere de büyük iş düşüyor” dedi.
2009 yılında İl Özel İdare bütçesinden Turizm Alt yapı Birliğine Özel İdare gelirlerinin yüzde 1"i olmak üzere 28 bin TL aktarıldığını belirten Kaya, “2010 yılında bu oran yüzde 2 olacak” diye konuştu.
İl Genel Meclis Üyesi ve İl Daimi Encümeni Hasan Yavuz ise, “2010 bütçesinde Didim"e 500 Bin lira ayrıldı. Bunun da dışında 17 Milyon lira da ilçelere nüfus yoğunluğuna göre dağıtılacak. Buradan da Didim" 113 bin 500 Bin lira düşüyor” ifadelerini kullandı.