AK Parti"li belediye meclis üyeleri Kadir Karakaya, Figen Cevrem Gürsoy, Burhan Çolak ve Atilla Milor yaptıkları ortak basın açıklamasında Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısında Garden Of Sun Otel yöneticileri tarafından verilen dilekçenin Belediye Meclisinde kabul edilmesinin sonucunda ortaya çıkan durumla ilgili endişelerini dile getirirlerken alınacak kararların yönetmeliklere ve yasaya uygun olması gerektiğini hatırlattılar.

AK Parti"li belediye meclis üyelerinin yaptığı açıklamada, “26 Kasım 2009 tarih ve 12415 sayılı taleple ilgili olarak verilen dilekçe, 173 ada 5 parselde yer alan otelin önündeki hazineye ait mera alanlarının vasfının çevrilmesiyle ilgili olarak verilen plan değişikliği ile ilgili görüşümüz aşağıda açıklandığı şekildedir. Otelin önündeki, teklif konusu Hazine arazisine ve yolun üzerine ruhsatsız ve kaçak inşaatlar yapılmıştır. Bu konuda Yıkım kararı da kesinleşmiştir. Yıkım kararı olan bir alanı, yasal konuma getirmeye çalışmak adına yapılan bu anlayışın Didim"i yanlışa götüreceğini düşünüyoruz. Kaldı ki diğer yatırımcılara da emsal olmaması açısından bu anlayışın değiştirilmesini düşünüyoruz. Bununla birlikte Plan değişikliği istenen alan kamusal bir alandır. Halkın kullanımına açık olması gereken yeşil alanın, kaçak inşaatlarla yıllardır kullanılıyor olması ve bir şekilde mera vasfından çıkartılarak,şahıslara veya özel şirketlere sunulması anlayışını da doğru bulmuyoruz.

Yerel yönetiminde kaçak imalatların inşaatları devam ederken ve hazineye ait bir yere yapılan inşaatın devamı esnasında görmezden gelerek bu duruma yardımcı olmuştur.

Bu duruma sebebiyet verenlerde sonucuna katlanacaklardır şüphesiz. Bizler AK Parti meclis üyeleri olarak, halkımızın bize vermiş olduğu yetkiyi yine onlar adına kullanmaya devam edeceğimizi bildiririz. Didim ekonomisinin can damarı olan turizm ve inşaat sektörünün temsilcilerine kolaylıklar, sağlanması ve yatırımcıyı Didim"e çekme taraftarıyız ancak yapılacak olan yatırımların yasa ve yönetmeliklere uygun olması ve gerekli izinlerin öncelikle alınmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.