Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Süleyman Sami Karaca"nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunlar da ele alındı. Toplantıda yaşan ekonomik kriz göz önünde tutularak gecikmiş borcu bulunan üyelerin aidatlarının faizlerinin affedilmesi ve borçların da taksitlendirilmesine karar verildi. Alınan Karar sonrası konuşan Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Süleyman Sami Karaca “Üyelerimiz anaparayı ödesinler, faizleri istemek şu dönemde yanlış olur. Bu seneki tahsilat oranımız yüzde 33 oranında. Geçen yıllara oranla bu rakam çok düşük ve her geçen yıl bu sayı düşüyor. Yüzde 76"lık bir kesim borçlarını ödememiş” dedi.
Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ise konuşmasında borçlarda faizlerin kaldırılıp taksitlendirme yapılmasının önemine değindi. Toplantıda daha sonra gelir- gider tablosu okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Bu arada Didim Lisesi"nden 3 öğrencinin Ticaret Odası"ndan talep ettiği akıllı tahta da diğer okullara örnek teşkil edeceği ve odanın bu yükün altından kalkmasının zor olduğu gerekçesi ile reddedildi.
Toplantı diğer maddelerin ve geçtiğimiz günlerde Oda"nın yürüttüğü Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi inşaatında meydana gelen hırsızlık olayının görüşülmesi ile son buldu. Toplantıda zama zaman tartışmalar yaşandı.